Državljanin Francuske uhapšen zbog pljačke banke u Novom Sadu

Francuski državljanin D. D. (36) uhapšen je u Batajnici, nakon što je opljačkao banku u Novom Sadu uz upotrebu suzavca i iz nje odneo oko 200.000 dinara.
Državljanin Francuske uhapšen zbog pljačke banke u Novom Sadu
Foto: 021
Naime, u ponedeljak u 16:40 časova napadač sa kapom na glavi ušao je u jednu banku u Novom Sadu, u kojoj je u tom trenutku bilo i nekoliko radnika i nekoliko stranaka. Kako piše "Blic", on je odmah pri ulasku aktivirao suzavac i, prema rečima očevica koji je želeo da ostane anoniman, na taj način uspeo da onesposobi menadžera banke koji mu se prvi našao na putu. On je zatim krenuo ka blagajni.
 
"Ostali zaposleni i stranke su legli na pod. Lopov je preskočio šalter i uzeo pare koje su se nalazile u blagajni", kaže očevidac.
 
Prema njegovim rečima, jedna blagajnica je aktivirala alarm u banci.
 
"Ona je čak i napadaču uspela da skine kapu", dodaje sagovornik lista.
 
Pljačka je prijavljena policiji, koja je došla na lice mesta i preuzela video-snimke nadzornih kamera iz banke.
 
Zbog sumnje da je opljačkao banku uz upotrebu suzavca i fizičke sile novosadska policija tragala je za francuskim državljaninom D. D, u saradnji sa kolegama iz Beograda. Ustanovljeno je da se on odmah nakon pljačke iz Novog Sada uputio za Beograd autobusom.
 
Beogradska policija pratila je kretanje autobusa i u Batajnici ga zaustavila. Osumnjičeni je uhapšen u autobusu, a prilikom pretresa policija je kod njega pronašla novac. Kod njega je pronađeno oko 200.000 dinara za koje se sumnja da je ukrao iz novosadske banke.
 
Podsetimo da se iste večeri, oko 3:30 časova posle ponoći, na Novom naselju dogodila pljačka menjačnice. Nepoznati počinilac kolima je uleteo u menjačnicu koja se nalazi u okviru robne kuće na Bulevaru vojvode Stepe, i kako je ranije za 021 rečeno, automobilom odvukao sef sa oko 80.000 dinara.
 
Dodajmo da je u noći između utorka i srede opljačkan i market "Maksi" u okviru Park sitija na Limanu III. Prema nezvaničnim informacijama, više mladića je kamenicama razvalilo automatska vrata zadnjeg ulaza u prodavnicu, i iz nje su ukrali cigarete i drugu robu. 
 
Policija se još nije oglasila u vezi sa ovim slučajevima.
  • Djurica

    07.02.2019 22:58
    Pljacka Banke
    Halo Bing kako brat? Opet u zatvoru zbog nekoliko hiljada dinara? Prvobitni plan je bio da pobegne vozom ali mu nisu rekli da vishe nema voza do Beograda, pa je morao da improvizuje. Na to su ga uhvatili, tako da i od obustave saobracaja ima vajde.
  • @Nenad

    07.02.2019 13:46
    Kako izgleda kasa prosecne kladionice, jel bude milion dinara? WOW koje pare, ko u prosecnoj trafici u Becu...
  • Unutrašnje info

    07.02.2019 12:29
    @Nenad
    SNS?
    - Ne zapošljavaju vas.
    - Ne omogućavaju vam da zaradite, sve je za stare članove.
    - Ne daju vam ni stipendije.
    - Ne omogućavaju pomoć socijalno ugroženim.
    - Imaju 2 milijarde na računu, rezervisane za TV spotove i manipulaciju glasačkim telom.
    - I što se onda trudiš?

    p.s. Govorim o javnom novcu, ne o skrivenim tokovima i kriminalu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika