Dva dečaka oborena sa bicikla u Novom Sadu, prošli sa lakšim povredama

Dva dečaka oborena su dok su vozila bicikl u dva odvojena udesa tokom proteklog dana.
Dva dečaka oborena sa bicikla u Novom Sadu, prošli sa lakšim povredama
Foto: 021.rs
Kako za 021 navodi portparolka Hitne pomoći dr Ivana Ramović, 14-ogodišnjeg dečaka na biciklu udario je automobil oko 16:30 časova na Bulevaru oslobođenja, kod "Vremeplova". On je zadobio kontuzionu povredu glave, a lekarska ekipa ga je u svesnom stanju prevezla u Dečiju bolnicu.
 
Nešto posle 21 čas, još jedno dete oboreno je sa bicikla na uglu ulica Janka Veselinovića i Ilije Birčanina. Dečak uzrasta 11 godina zadobio je kontuzionu povredu ramena, a takođe je zbrinut i prevezen u Dečiju bolnicu.
  • biciklista

    07.03.2019 20:34
    "biciklisti moraju znati da po zakonu nemaju apsolutno prvenstvo prolaza kao pešaci, te ako je auto već krenuo, moraju ga propustiti. "

    pešaci ne moraju? kakve su ovo gluposti? pravo prvenstva ili imaš ili nemaš, a ako vidiš da će neko da te zgazi ili naleti na tebe, propustiš ga... išao peške, biciklom ili autom. i to je propisano zakonom.
  • pravi opalim te g...

    04.03.2019 13:55
    Slazem se za uslovno zeleno, to je jedna velika nepoznanica za srpskog vozaca. U moje vreme biciklsti su mogli bez problema da voze kolovozom. Skolski drugar je dobio jedinicu iz OTO zato sto ga je video nastavnik da vozi trotoarom.
  • Ika

    04.03.2019 11:18
    Ko je kriv?
    Kao vozač automobila ali i bicikla, često sam u prilici da iskusim i jednu i drugu stranu. Problem za volanom automobila je da često biciklisti u prilično velikoj brzini prelaze put, pa ih je nekad baš teško uočiti. Takodje i nedostatak svetala predstavlja dodatni problem. A kao biciklista, uvek kada se staza ukršta sa putem, usporim prilično, baš da bih i ja dobro videla prohodnost istog, a i da bi mene šoferi uočili.
    Problem pešaka koji ugrožavaju ionako jadne i uske bicikl.staze je posebna priča! Za pešake kao da nijedno pravilo saobraćaja i bezbednosti ne važi. Srljaju, ne gledaju ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika