Poginuli radnik koji je popravljao krov crkve u Sremskim Karlovcima bez ugovora o radu

Muškarac star 46 godina iz Leskovca, sa prebivalištem u Beogradu, poginuo je jutros u Sremskim Karlovcima dok je radio na popravci krova Crkve Sveti Nikola.
Poginuli radnik koji je popravljao krov crkve u Sremskim Karlovcima bez ugovora o radu
Foto: 021.rs
Prema izjavi drugog radnika na ovom objektu, ni on ni poginuli D.A nisu imali zaključene ugovore o radu, rečeno je u Ministarstvu rada za Insajder.
"Stradali je, prema tragovima, radio na krovu Svetosavskog doma, kraj nezaštićene ivice i nije koristio zaštitni opasač, te je pao sa visine od oko 20 metara i smrtno stradao. Inspektor rada Odeljenja inspekcije rada Novi Sad  je odmah izašao na lice mesta gde su bili pripadnici Ministarsva unutrašnjih poslova i  jedno angažovano lice – svedok, koji nije video sam događaj i koji je izjavio da su on i stradali angažovani od strane fizičkog lica čije ime ne zna, te da nemaju  zaključene ugovore o radnom  angažovanju", navodi se u odgovoru Ministarstva za Insajder.
 
Investitor na crkvi Sveti Nikola u Sremskim Karlovcima je Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve, međutim, još uvek nije utvrđeno ko je izvođač građevinskih radova.
 
"Sedište i  dokumentacija investitora –  Patrijaršije SPC se nalazi u  Beogradu, inspektor je putem  telefona zatražio informacije i dokumentaciju u vezi sa  izvođenjem građevinskih radova  na Svetosavskom domu, nakon čega  će u saradnji sa inspektorima  Ministarstva unutrašnjih poslova utvrditi ko je izvođač  građevinskih radova, te  nastaviti vršenje inspekcijskog  nadzora", navodi se u odgovoru Inspekcije.
 
Ovo je još jedan u nizu slučajeva pogibije radnika na gradilištima, u poslednjih mesec dana, o čemu više OVDE. Šta o nesrećnim slučajevima na novosadskim gradilištima kažu radnici čitajte OVDE.
  • Milan

    15.03.2019 07:41
    Bruka
    60% u srbiji radi na crno i vlast i inspekcija nista ne preduzimaju odgovara im to neznam cemu sluzi inspekcija rada leglo neradnika i korupcije ovo je av zlatno doda 1 sat= 155 din bez prijave bezte deco iz ovog cirkusa
  • Bns

    15.03.2019 05:59
    O živote!
    Da. Ugovor o radu bi ga zasigurno spasio.
  • Ljubomora neizlečiva

    15.03.2019 00:35
    Bežite od ljubomornih!
    Devojke, bežite od ljubomornih! ODMAH! Takvi se nikad ne poprave, za to nema lekova koji ga dovode u normalno stanje! Takav vam ne treba u životu ma kako da je pametan , lep, zabavan ili ne daj Bože bogat. Ništa od toga više nije važno kad je neko ljubomoran. Takav čovek je neizlečivo poremećen i naudiće vama, vašoj deci..kad tad! Ljudi zbog ljubomore ubiju majku svoje dece!!! Lekova za svašta ima ali za ljubomoru nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika