Posle sedam godina preciziranje optužnice protiv novosadskog investitora

U novosadskom Višem sudu za 12. jun odložen je kraj dokaznog postupka protiv investitora S. B. iz Novog Sada, okrivljenog da je pre desetak godina oštetio više od 70 kupaca stanova i placeva, uz duple prodaje na sedam lokacija u gradu.
Posle sedam godina preciziranje optužnice protiv novosadskog investitora
Foto: 021.rs
Tužilaštvo je najavilo preciziranje optužnice, a posle saslušanja još jednog oštećenog i ponovnog saslušanja sudskih veštaka, pred sudskim većem uslediće završne reči u predmetu koji je pokrenut pre sedam godina i u toku kojeg je okrivljeni investitor proveo duže vreme u pritvoru. Brani se sa slobode od 2013. godine kada je pušten iz pritvora.
 
Po nezvaničnim računicama, pripisuje mu se da je prisvojio više od 1.500.000 evra, kao fizičko lice ili preko stambene zadruge, piše Dnevnik.
 
Po navodima jednog svedoka, na optuženog investitora uputila ga je jedna agencija za nekretnine kao na pouzdanog poslovnog čoveka. Kako je naveo, okrivljeni se dugo pravdao svetskom krizom i stalno najavljivao da će naći neko rešenje. 
 
Od okrivljenog je ranije nekoliko puta traženo da priloži dokaze, dokumenta i ugovore, ali je on u više navrata rekao da nije očekivao da će mu trebati baš ta dokumentacija.
  • Lek

    15.03.2019 19:37
    Samo razmišljam...
    https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Hronika/175400/Zabac-uhapsen-i-osumnjicen-za-prebijanje-investitora-koji-je-nakon-toga-preminuo.html
  • Mile

    15.03.2019 17:54
    A možda ćemo čuti i ko se sve ugradio u tih 70 naplaćenih a neizgrađenih stanova i parcela. Kad bi to doznali sve bi bilo lako. Ovako, mrka kapa. Tavorićemo i dalje kao stoka.
  • Samo pitam

    15.03.2019 16:14
    Koji sudija sudi 7 godina ovaj predmet? Da znamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika