Završeno suđenje između KCV-a i Novosađanina koji je proglašen mrtvim

Suđenje Kliničkom centru Vojvodine, po tužbi Novosađanina Đorđa Miloševića (80), koga je ova zdravstvena ustanova 19. januara 2018. proglasila mrtvim, završeno je juče saslušanjem svedoka u novosadskom Osnovnom sudu.
Završeno suđenje između KCV-a i Novosađanina koji je proglašen mrtvim
Foto: 021.rs
Učesnici u postupku će pisanu presudu dobiti poštom, navode "Novosti".
 
Svedok Dragan Vuković iz Iriga, koji Miloševića poznaje već pet decenija, i sa kojim je prijatelj i komšija, kazao je da je u vreme kada je Đorđe saznao da je proglašen mrtvim, bio često sa njim i da je prisustvovao nekim događajima koji su dodatno uznemirili Đorđa i pogoršali mu zdravlje.
 
"Sretali su ga poznanici, prijatelji i komšije i na neki način su mu se rugali, a pojedini mu nisu otpozdravljali na ulici. Jednog od njih je pitao zašto mu se ne javlja, a ovaj je odgovorio kako da se javi mrtvom čoveku. Đorđe je zbog svega bio u emocionalnom i moralnom stresu", prepričao je Vuković u sudnici. 
 
Miloševiću se, po Vukovićevim rečima, posle saznanja o postojanju potvrde KCV da je mrtav, zdravstveno stanje pogoršalo, imao je problema sa šećerom i pritiskom, a vidljivo je bilo oticanje glave i vrata.
 
"Primećivalo se da je nervozan i imao je nesanicu", tvrdio je Vuković, dodajući da je Milošević imao i fobije, jer se zbog svojih godina pribojavao da se to uskoro zaista i ne desi. "Bio je bez zdravstvene zaštite, dokumenata, nije mu isplaćivana penzija, pa sam mu jednom prilikom pozajmio 10.000 dinara."
 
Vuković je kazao da je prisustvovao situaciji kada su ga pojedini pitali kada će da organizuje daću povodom svoje smrti, jer bi, kako su govorili, želeli da dođu.
 
KCV je posle objavljivanja u medijima slučaja novosadskog penzionera, avgusta 2018, saopštio da je u januaru te godine kod njih hospitalizovan pacijent istog pola, imena i prezimena, a bez dokumenata o identitetu. Od nadležnih organa, kako su tada izjavili, dobili su podatke da je reč o Đorđu Miloševiću sa identifikacionim podacima, odnosno JMBG i adresi stanovanja.
  • finansiski genije

    09.04.2019 13:31
    Eto rešenja za našu krizu, svakog građanina proglasimo mrtvim pa uštedimo na platama i penzijama. a i objava će biti tačna, samo za neko vreme. iOnako smo navikli da se autoput proglasi završenim 15 godina ranije, pa što ne bi i mrtvaci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika