Još jedan loš dan za pešake u Novom Sadu, među povređenima i sedmogodišnja devojčica

Dve pešakinje, dete i dva muškarca, povređena su u protekla 24 sata u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u Novom Sadu.
Još jedan loš dan za pešake u Novom Sadu, među povređenima i sedmogodišnja devojčica
Foto: 021.rs

Portparolka Hitne pomoći dr Ivana Ramović kaže za 021.rs da se prva nezgoda se dogodila u 10:26 časova kod kružnog toka na uglu Kornelija Stankovića i Veselina Masleše, gde su povređeni muškarci stari 27 i 43 godine. Prvi povređeni je zadobio istegnuće vrata i kontuziju grudnog koša, dok je drugi takođe istegao vrat. Obojica su nakon zbrinjavanja na licu mesta prevezeni u Urgentni centar na dalje lečenje.

Na raskrsnici kod Banovine, na uglu Žarka Zrenjanina i Bulevara Mihajla Pupina, u 13:45 časova povređena je pešakinja stara 55 godina. Ona je zadobila kontuziju nosa i prebačena je u Urgentni centar.

Hitna pomoć je intervenisala i u 14:59 časova na Futoškom putu, prekoputa Univerexporta, gde je oborena još jedna pešakinja. Ona je zadobila moguć potres mozga, kontuziju lumbalnog dela kičme i ogrebotinu nadlaktice. Nakon što je zbrinuta na licu mesta prebačena je u Urgentni centar na dalje lečenje.

Kod stadiona "Karađorđe" na Bulevaru oslobođenja u 18:26 časova povređena je sedmogodišnja devojčica. U Hitnoj navode da je ona zadobila istegnuće vrata i nakon zbrinjavanja na licu mesta prebačena je u Dečiju bolnicu.

  • Laki

    26.04.2019 15:07
    Idem peske
    Bitno je da su za sve krivi pesaci. Voze po pesackoj stazi duz celog bulevara oslobodjenja a tu se i parkiraju sa druge strane baste kafica sto rece covek ako moze za sank kolima bilo bi dobro . Ispred ulaza u univerexport na pesackoj zoni zakaci me baja kolima i jos vice glupaco i sve po spisku. Voze po pesackoj zoni oko promenade sto da placa garazu koja je inace 2 sata besplatna. Biciklisti voze po stazi ne mogu da udjem u zgradu a pogledajte kako se parkiraju na kraju ulice kod signala. Pa sta rece baja moze mama da gura kolica a drugo dete da drzi za ruku i ide na put a invalid u kolicima ne zna kako da sidje prema spensu jer taxista i baja bas tu stali a saobracajna policija jede giros preko puta. O uslovnom skretanju na pesackim prelazima moli boga da ostanes ziv a dobices spomenutu majku. Svi treba da idu ispod zemlje a pesaci i deca i zelenilo gore. Pa da crknu od muke.
  • Nemanja

    17.04.2019 14:21
    Vozac
    Pesaci i, narocito, biciklisti jesu ogroman problem: prvi prelaze i pretrcavaju gde je to zabranjeno ili se na prelazima ponasaju kao zombiji koje force-field deli od automobilskog saobracaja. Biciklisti, od kada je 90 posto bicikala "sa brzinama", voze kao sumanuti po i preko saobracajnica, pri tom ni sekundu ne razmisljaujuci koliko su pri tome neuocljivi za vozace, narocito od kada vecina automobila ima debele A-stubove. Kao sto neko vec napisa, tona metala NE MOZE da se zaustavi u mestu i nije toliko bitno da li je vozac bahat ili vozi po propisima - on gresku NE MOZE da ispravi. I pesak i biciklista MOGU da zastanu i provere da li je sigurno da predju saobracajnicu.
  • Gibo

    17.04.2019 01:55
    Ukinuti uslovno desno. Svuda je problem, naročito gde se slabije vide pešaci od parkiranih auta i zelenila. Pogledajte oko 8 ujutro raskrsnice kod Merkatora i NISa - imam zeleno kao pešak, a moram dobro da pazim hoće li kolege vozači da žure ili da nas puste da pređemo. Već je neko napisao da su ljudi previše nervozni - apsolutno tačno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika