Suđenje za otmicu Gorana Cvijetića odloženo jer je jedan branilac bio u sukobu interesa

Glavni pretres povodom otmice Gorana Cvijetića (43) iz Budisave 2017. godine odložen je juče u novosadskom Višem sudu.
Suđenje za otmicu Gorana Cvijetića odloženo jer je jedan branilac bio u sukobu interesa
Foto: 021.rs
Pretres je odložen jer se ispostavilo da je branilac jednog od petorice okrivljenih, Vladice Rakića (38), sada suspendovanog beogradskog policajca, radio kao operativac u nadležnoj policijskoj upravi u vreme kad se rasvetljavao događaj.
 
Podsetimo, osim Rakića, za otmicu su osumnjičeni i Goran Kovačević (46) zvani Goranac, Dalibor Boganović (42) Boća, Nenad Stević (41) i Božidar Bosnić (53). Oni su na početku suđenja u novosadskom sudu izjavili da se ne osećaju krivim. Takođe, tvrdili su da su Cvijetićevo "građansko hapšenje" izveli kako bi ga predali policiji. Oni su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016. godine, kao i ranjavanje Nika Uskokovića januara 2017. godine. Takođe, kako su izjavili na početku suđenja, Cvijetića su, između ostalog, uhapsili i zbog toga jer su mislili da namerava da učini još neko krivično delo.
 
Oni se brane sa slobode.
 
Cvijetić je otet 22. maja 2017. godine na Detelinari. Nedugo zatim su uhapšeni Nenad Stević i Božidar Bosnić, a preostala trojica kasnije. 
 
Nastavak suđenja zakazan je za 16. i 27. maj.
  • Advokat

    23.04.2019 09:26
    Pravda
    Koliko puta je vec odložen ovaj proces....što ih sudija ne strpa u pritvor da može da se završi suđenje po zakonu..
  • Ftn

    23.04.2019 07:38
    Ha ha
    Oni izvrsili gradjansko hapsenje? Sve sami uzorni gradjani! I na kraju ce jos dobiti pohvalu! Sudstvo jadno li si kao i drzava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika