Preko firme na teritoriji Novog Sada, uvozio automobile i novac zadržavao za sebe

Šabačka policija uhapsila je G.L. (30) zbog sumnje na poresku utaju, kao i V. J. (39) iz Šapca, koji se tereti za poresku utaju u pomaganju, dok policija traga za još četiri osobe zbog istih krivičnih dela.
Preko firme na teritoriji Novog Sada, uvozio automobile i novac zadržavao za sebe
Foto: 021.rs
Sumnja se da je naneta šteta budžetu Srbije u iznosu većem od 115 miliona dinara, saopštila je Policijska uprava u Šapcu.
 
Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je G. L. od 2014. godine, osnovao jedno privredno društvo na teritoriji Novog Sada, koje se bavilo uvozom polovnih motornih vozila iz inostranstva, i prodavao ih fizičkim i pravnim licima, a novac od prodaje nije uplaćivao na račun društva, čime je izbegao plaćanje poreza.
 
Sumnja se da je V. J. pomogao u izvršenju krivičnog dela, kao knjigovođa tog društva. Policija intenzivno traga za još četiri osobe, protiv kojih je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela i krivične prijave.
 
Sumnja se da su trojica muškaraca starosti 37, 39 i 40 godina, takođe osnovali društva na teritoriji Novog Sada i Šapca, i na isti način oštetili budžet Srbije, dok se tridesettrogodišnja žena sumnjiči za krivično delo poreska utaja u pomaganju.
 
Oni su, kako se sumnja, na ovaj način oštetili budžet Srbije za iznos od ukupno 115.416.270 dinara. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.
  • neko

    20.05.2019 15:27
    politika
    To se svuda radi. Šabac je na meti zato što je opozicioni grad.
  • Podsetnik

    17.05.2019 20:43
    Nije nego
    Pa da policija prati kupujem-prodajem i slične sajtove nahvatala bi likove koji prodaju polovnu opremu za ugostiteljska objekte i pekare i sve one koji rade na crno atu je utaja daleko veća nego u ovom slučaju. A gle čuda opet je veza Šabac-Ruma-Novi Sad.
    Utaja vredna milione evra a za servisiranje i sređivanje opet sve na crno od delova do plaćanja radnika koji to rade. A kada se zapale frka 2 dana pa opet po starom.
    Ovi su nekom zasmetalo pa su zato uhapšeni a ovi ostali rade skoro sve na crno.
    Kod automobila su lažne kilometra ze i to svi znaju jer na zapadu se prelazi najmanje 30.000 km godišnje a vozila firmi barem 50.000 km godišnje. I onda idu priče vozila ga žena samo malo, vozio ga policajac kkkada ide na odmor i slične bajke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika