Uhapšen direktor "Graditelj NS", zbog zloupotrebe "pao" i bivši direktor "Budućnosti"

D. B. (69), bivše odgovorno lice akcionarskog društva "Budućnost" i Lj. K. (69), odgovorno lice novosadske firme "Graditelj NS", uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebili položaj.
Uhapšen direktor "Graditelj NS", zbog zloupotrebe "pao" i bivši direktor "Budućnosti"
Foto: 021.rs
Kako navode u policiji, sumnja se da su D. B. i Lj. K, od 2009. do 2011. godine, deo imovine "Budućnosti" preneli preduzeću "Graditelj NS" za 106,8 miliona dinara, što je niža cena od stvarne vrednosti imovine.
 
Sumnja se da su potom fingirali isplatu dela kupoprodajne cene, sačinjavanjem lažne dokumentacije da je izvršena isplata kroz isporuku građevinskog materijala i usluge u vrednosti od 52,3 miliona dinara, koja se nisu desile.
 
Na osnovu ovog fingiranog poslovnog odnosa, kako se sumnja, Lj. K. je ostvario i dodatnu korist za "Graditelj NS" u vidu odbitnog PDV-a u iznosu od 10,6 miliona dinara, na šta ta firma nije imala pravo. 
 
Sumnja se da je na ovaj način "Budućnost" oštećena za ukupno 159,1 miliona dinara, dok je "Graditelj NS" ostvario protivpravnu imovinsku korist od 169,7 miliona dinara. 
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.
  • Nina

    24.05.2019 02:10
    Tako treba
    Sramota cak I za banana drzavu kakva je Srbija!
    Treba onda pohapsiti pola a mozda i celu Skupstinu i onu i ovu,
    sa pozicijom i opozicijom!
    Sa rodbinom,kumovima,sinovima...
    Pojavili se i hostapleri iz ... I u NS!
    PA muljaju , grade a jos su u pelenama!
    A pametni ,verovatno su clanovi biblioteke!!!
    A iskustvo! Vidi se kako nam cveta!!!
  • stane

    22.05.2019 23:36
    KONKURENCIJA
    Ovo su dve firme koje su ostavile trag u grditeljstvu Novog Sada, ali sada dodjoše neki novi "graditelji" koji sve gledaju kroz profit ne poštujući ni urbanističke planove ni važeću zakonsku regulativu sve rešavaju preko veze "odozgo" uz pomoć nepismenih političara za ovu oblast (urbanizam) i svojom bahatošću za sva vremena uništavaju grad na štetu svih građana.
  • Aleksandar

    22.05.2019 19:27
    Postenjacine
    Tacno je da je Buducnost jedna od malobrojnih firmi koja je sankcije i vesele devedesete izgurala na leru,radnici se kleli u njihovog direktora kao u Tita a onda dodje 2000,promene,Lipov gaj i kojekakve postenjacine i obrlatise i ove koji do tada stvarno to i bijadose.Osetio sam to na svojoj kozi i znam da kada mi je novac bio najpotrebniji za skolovanje i obrazovanje,da i ja postanem deo tima koji pobedjuje moj cale koji je radio u toj firmi 31 godinu poce da dolazi kuci sa sve manje para i sve losijim prognozama o buducnosti u "Buducnosti" i na kraju ostade bez posla u godinama kada niko nece da ga primi u drugu firmu a za penziju nema dovoljno staza,on bez posla a ja bez fakulteta pa polako i ja njegovim stopama od postenjacine do postenjacine.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika