Biciklista oboren na pešačkom kod novosadskog suda, zadobio frakturu butne kosti

Biciklista star 70 godina zadobio je teške povrede kada je danas u 10:44 časova na uglu Maksima Gorkog i Sutjeske na njega naleteo automobil marke reno.
Biciklista oboren na pešačkom kod novosadskog suda, zadobio frakturu butne kosti
Foto: Pixabay (ilustracija)

U Hitnoj pomoći za 021.rs navode da je biciklista tom prilikom zadobio frakturu butne kosti.

On je nakon zbirinjavanja na licu mesta prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na dalju dijagnostiku i lečenje.

Kako nezvanično saznajemo, on je oboren na obeleženom pešačkom prelazu kod zgrade novosadskog suda.

  • pažljivije

    28.07.2019 15:02
    Vozači često bicikliste me doživljavaju kao učesnike u saobraćaju. Mađutim biciklisti nisu dovoljno pažljivi .
  • smujanic

    27.07.2019 07:38
    "obelezzena staza za kretanje biciklista uz pessacki prelaz je samo povrsina po kojoj se smeju kreatati biciklisti onda kada imaju pravo da voze bicikl preko kolovoza, tako da nemaju nikakvu prednost u odnosu na vozila koja se krecu kolovozom."

    ta "obelezzena staza" znači ukrštanje dva puta i saobraćaj se reguliše kao na raskrsnici (obeleženoj ili neobeleženoj). ukoliko vozilo na kolovozu skreće i tom prilikom preseca biciklistički prelaz, tada po pravilima saobraćaja biciklista IMA PRVENSTVO OSIM ukoliko nije drugačije regulisano hijerarhijski višim načinom regulisanja (znak, saobraćajni policajac...)
  • Vujanicc

    25.07.2019 22:50
    Neznanje
    Zakon o bezbednosti saobracaja na putevima: (1) "bicikl je vozilo" (2) sva vozila koja presecaju put sa prvenstvom prolaza duzna su da propuste vizaila koja se krecu putem sa prvenstvom prolaza (3) obelezzena staza za kretanje biciklista uz pessacki prelaz je samo povrsina po kojoj se smeju kreatati biciklisti onda kada imaju pravo da voze bicikl preko kolovoza, tako da nemaju nikakvu prednost u odnosu na vozila koja se krecu kolovozom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika