Novosadski Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu grupi švercera

Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je presudu Višeg suda u Novom Sadu kojom su Goran Jović, Miodrag Nikolić, Vlatko Filipovski, Zoran Simić i Obrad Đinović u februaru ove godine prvostepeno osuđeni zbog šverca droge u grupi.
Novosadski Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu grupi švercera
Foto: 021.rs
Tada je Joviću izrečena kazna zatvora u trajanju od devet godina, Nikoliću osam godina zatvora, Simiću i Filipovskom po šest godina zatvora i Đinoviću sedam godina i šest meseci zatvora.
 
Ukidanjem presude istovremeno je produžen pritvor Joviću, Nikoliću, Filipovskom i Simiću, a optuženom Đinoviću je produžena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.
 
Viši sud u Novom Sadu nastavak suđenja odredio je za 23. septembar, kada će biti održano pripremno ročište, kao i 2. i 14. oktobar, što su određeni termini za glavni pretres.
 
Podsetimo, oni su optuženi, a potom i osuđeni za šverc kokaina i marihune i to na području Beograda i Subotice. Kao grupa se dovode u vezu sa kriminalnim klanom "Amerika".
  • IZNOGUD

    08.08.2019 08:46
    Ukinuti apelacioni sud. U većini slučajeva jako miriše na korupciju....
  • Kreativno baš

    27.07.2019 18:12
    @Cluffas
    Čan organizovane medjunarodne kriminalne narko grupe koji odradjuje transport preko grane- zove se švercer?
    Pa onda umesto najmanje 10 godina dobije tri pta manju kaznu ?
  • Novosađanka

    27.07.2019 16:06
    Pa dobro
    Možda su se izvinili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika