Beba i još dva deteta povređeni u udesu na Bulevaru cara Lazara

Tri deteta starosti do tri godine povređena su u sudaru tri automobila koji se desio juče, oko pola osam uveče, na Bulevaru cara Lazara, preko puta Inteze.
Beba i još dva deteta povređeni u udesu na Bulevaru cara Lazara
Foto: 021.rs
Kako za 021 kaže portparolka Hitne pomoći Ivana Ramović, u udesu je povređena osmomesečna beba koja je najverovatnije zadobila kontuzionu povredu glave, dvogodišnji dečak takođe ima kontuzionu povredu glave, dok je trogodišnjak zadobio povredu lica.
 
"Sva tri deteta zbrinuta su i pregledana na licu mesta i prevezena u Dečiju bolnicu na hirurgiju", kaže dr Ramović.
 
U udesu su povređene i dve odrasle osobe. Jedna žena (27) zadobila je kontuziju desnog ramena, dok je druga (34) zadobila kontuzionu povredu glave. One su zbrinute na licu mesta, nakon čega su išle u pratnji dece do dečije hirurgije.
 
Tokom jučerašnjeg dana desile su se još tri saobraćajne nezgode u Novom Sadu.
 
Biciklistkinja (63) oborena je oko devet časova pre podne u Šafarikovoj, ispred broja 12. Ona je zadobila kontuzionu povredu leve noge. Zbrinuta je na licu mesta i prevezena u Urgentni centar.
 
Još jedan biciklista (30) oboren je sinoć, oko pola deset, na uglu Vatroslava Jazića i Heroja Pinkija. On je zadobio kontuzionu povredu kolena i kontuziju grudnog koša. Nakon pregleda na mestu nezgode prevezen je u Urgentni centar.
 
U sudaru motora i automobila koji se desio posle 11 sati uveče povređena je žena koja je vozila motor (63). Ona je zadobila kontuzionu povredu levog kuka i nakon pregleda i inicijalnog zbrinjavanja prevezena je u Urgentni centar na dalju dijagnostiku. Nezgoda se dogodila u Ulici Kolo srpskih sestara ispred broja sedam.
  • dzungla

    07.10.2019 11:26
    ovde ako vozis po propisima rizikujes da budes lincovan
  • Vlada

    05.10.2019 17:48
    @Sugradjanka
    To tačno zvuči kao nešto što bi loš instruktor rekao osobi poput tebe, i ti si naravno mukica to shvatila kao kompliment. Kao pešak možeš da izvodiš gluposti poput propuštanja vozila koja imaju uslovno a tebi je zeleno, iako time unosiš zabunu među vozače koji poštuju propise, a daješ samopouzdanje onima koji ih poput tebe krše. Međutim, kad radiš isto sa druge strane kao vozač, osim što kršiš propise takođe izazivaš upravo to zagušenje saobraćaja kojeg se bojiš, a o kojem ja pričam od početka (kad se zaletiš preko pešačkog kad nije na tebe red i ostaneš zaglavljena preko biciklističke staze), a pored toga i možeš da udariš biciklistu koji sa punim pravom u tom trenutku prelazi ulicu tom istom stazom preko koje si ti nonšalantno krenula da uštediš vreme.

    Kako god bilo, ne deluješ kao neko ko bi bio pozvan da kritikuje druge zbog kršenja propisa.
  • Sugradjanka

    05.10.2019 13:47
    @Vlada
    Ja sam polozila iz prve, rekli su mi da muski vozim i da imam odlicne reflekse, dok je moja drugarica polozila iz 7.puta.
    Kad skrecem na uslovno naravno da se trudim da prilagodim brzinu i smanjim, i da ne skrecem sa 50 km na sat. A u ulozi pesaka uvek propustam kola ako su u pokretu da prodju da ne moraju da koče i zagusuju saobracaj.
    Inace kao vozac uvek propustam taxiste, buseve...i cesto sva ostala vozila kad hoce da predju iz jedne u drugu traku, pustam ih redovno i kad zele da se ukljuce u kolonu. ispred mene..sto nisam primetila da ovde svi rade...u Bg naprimer svako svakog propusta....al ok

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika