Dva radnika poginula na gradilištu tunela u Čortanovcima

Dva mlada turska državljanina, radnici na gradilištu tunela na trasi brze pruge Beograd-Novi Sad, poginula su jutros u Čortanovcima, saznaje 021.rs.
Kako je potvrđeno za 021.rs u novosadskoj Hitnoj pomoći, koja je u ovom slučaju intervenisala zajedno sa kolegama iz Inđije, poziv za intervenciju su primili oko 7:50 časova, a po dolasku na mesto nesreće mogli su samo da konstatuju smrt dvojice muškaraca.
 
Poginuli su mladići starosti 24 i 25 godina, a u pitanju su turski državljani.
 
 
Prema prvim informacijama, oni su koristili čeličnu korpu, koja nije namenjena za podizanje ljudi, kako bi se popeli na stub konstrukcije. Mediji pišu da su ova dva radnika, koji su radili za kompaniju Railtech Constructionza, pali sa oko 20 metara visine i na mestu ostali mrtvi. 
  • Krle

    02.11.2019 16:42
    @Čortanovci
    Bice kvalitetno kao Rumunska promenada. Strasno!
  • 3rd world shithole

    02.11.2019 08:48
    ja se tom prugom necu voziti
  • j.l.z

    02.11.2019 00:07
    @Zbrlj
    on je tu samo da posluži cilju koji je objasnio turski ministar transporta 2013. prilikom puštanja Marmaraj pruge koja povezuje Evropu sa Azijom tunelom ispod Bosfora:(
    "Put svile treba da bude oživljen radi ponovnog povezivanja vitalnih trgovinskih arterija između Azije i Evrope železnicom."
    https://www.youtube.com/watch?v=CfIJUaKSfzw
    Mislim, nebitan je puk i kakve sve žrtve ima da podnese u ime ideje; hoćeš završiti gađanje pod vodom ili ćeš bez vode ostati, ispasti iz korpe, ko mari; bitno je da ekonomije Evrope, Kine i Rusije slučajno ne odapnu dok brodovi ne stignu na odredišta, zato im fantaziranje o "brzoj" pruzi sa šurnajst vijadukta i tunelskih cevi služi, makar je goljama uvalili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika