Odložen proces optuženima za dilovanje droge u Novom Sadu, branilac kažnjen zbog vređanja suda

Ponovljeno suđenje petorici okrivljenih za prodaju droge koji su prvostepeno osuđeni na 36 godina zatvora, juče je odloženo u novosadskom Višem sudu.
Odložen proces optuženima za dilovanje droge u Novom Sadu, branilac kažnjen zbog vređanja suda
Foto: 021.rs
Razlog odlaganja je, između ostalog, i taj što su iz beogradske policije stigla različita uverenja iz kaznene evidencije o jednom okrivljenom. Odbrani je, naime, stiglo uverenje da je okrivljeni osuđivan jednom, a sudu da se to desilo četiri puta. Oba izveštaja potpisao je isti rukovodilac u MUP-u.
 
Takođe, branilac jednog od optuženih Borivoje Borović kažnjen je novčanom kaznom od 100.000 dinara zbog vređanja suda, nakon čega je tražio izuzeće predsednika veća. On je prethodno rekao da smatra da je ovaj slučaj "primer tromosti i neefikasnosti pravosuđa", kao i da iz iskustva zna "da policajci u svedočenjima umeju da ne govore istinu".
 
Petorica okrivljenih pred sudom su se našla zbog posedovanja i prodaje kokaina i marihuane. Kod G.J, M.N, Z.S, V.F. i O.Đ. pronađeno je oko 100 grama kokaina i pet kilograma marhuane. 
  • Novosadjanin

    14.11.2019 13:47
    Niko nije iznad Zakona! A ko stiti ove spodobe sa inicijalima? Sto su unesrecili toliko porodica, unistili zivote dece. DOKLE VISE
  • fišer

    13.11.2019 11:32
    Gde je granica
    Između profesionalizma i gramzivosti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika