Oborena biciklistkinja u Futoškoj ulici

Tri žene povređene su u udesima koji su se dogodili tokom jučerašnjeg dana u Novom Sadu.
Oborena biciklistkinja u Futoškoj ulici
Foto: 021.rs
Ekipa Hitne pomoći intervenisala je najpre oko devet časova u Futoškoj ulici, preko puta hotela Prezident, kako bi ukazala pomoć pedesetjednogodišnjoj ženi. Ovu biciklistkinju je oborio automobil, zbog čega je zadobila povredu glave i obe potkolenice, kaže za 021.rs portparolka Hitne pomoći dr Ivana Ramović.
 
Oko 14:40 časova, u Ulici Ive Lole Ribara u Veterniku, došlo je do sudara dva automobila, a povređena je osamnaestogodišnja devojka, koja je zadobila istegnuće vrata i kontuziju desnog kolena i potkolenice. 
 
Lekari Hitne pomoći imali su posla i na Bulevaru Evrope oko 19:40 časova, kada je oborena dvadesetogodišnja devojka. Ona je zadobila povrede glave i stopala.
 
Povređene su nakon inicijalnog zbrinjavanja prevezene u Urgentni centar na dalju dijagnostiku.
  • Vlada

    15.11.2019 13:27
    "S druge strane, biciklisti su u jednom nesrazmerno veliko procentu bahati, i svaki vozac je vec stoput mogao nekog ubiti a da nije njegova krivica."

    Zakon jasno kaže - ako si svojim vozilom na pešačkom prelazu i krećeš se dovoljno brzo da možeš nekog da ubiješ, UVEK je tvoja krivica. To što ti to ne znaš samo pokazuje kakvi ste vi "savesni" vozači.
  • Mirko

    14.11.2019 22:25
    ...Zapravo...
    Svakog jutra idem na posao biciklom. I svakog jutra imam "zanimljive situacije" uvek na istim mestima. Zato već preventivno usporavam i puštam vozila (a nekad i pešake) jer je tako jednostavnije, manje stresno, i po nekad i (naj)brže.
    Neko je dole napisao da, kad bi se držao pravila... Tačno. Kad bih se uvek držao pravila, i ja bih nastradao, odavno. Na ulici vlada zakon jačeg, pa onda zakon sa papira.

    Kad sam pešak, na zeleno, uvek prvo pogledam levo (po zakonu). I da, u pravu ste, mali broj pešaka to radi. Ali ne možemo se voditi time da, ako je pešak "slabiji", mi možemo da ga iskuliramo i provučemo se pored njega uz već čuveno dizanje ruke u fazonu "hvala, izvini".
    Za*ebi hvala izvini - ispoštuj.
    Par puta sam (kao pešak na pešačkom) lupnuo nekima koji me umalo nisu pregazili po stopalima, i onda od jednom im se više ne žuri. Uspore, zaustave vozilo u raskrsnici, izađu iz njega, i nađu vremena da se svađaju. Ako sam mogao šakom da dohvatim deo auta, to je, razumete, preblizu, i nema šanse da me nije video :)
    A da su samo 5 sekundi odvojili na to da uspore ili stanu i puste me, ne bi bilo potrebe ni za kakvim drugim raspravama...
    Nisam za generalizaciju, nisu svi vozači loši - dosta njih kad vide da sam pošao, stanu, ređe neće da stanu ako još nisam stupio nogom na prelaz, a najređe gledaju ako mogu da dodaju gas i prođu iako su me videli na pešačkom. Kada se u takvim situacijama nađu dvoje nepažljivih, nastaje problem. Dok god jedan pazi, 99% će se izbeći problem.
  • @Mirko

    14.11.2019 16:50
    Zapravo to je velika neistina. Vozaca automobila ima izuzetno mnogo, i procenat prekrsilaca je uzasno mali, izmedju ostalog zna se i po tome koliko su strasni njihovi propusti. S druge strane, biciklisti su u jednom nesrazmerno veliko procentu bahati, i svaki vozac je vec stopu mogao nekog ubiti a da nije njegova krivica. Pesake necu da komentarisem, jer za hodanje po ulici zaista nema nikakvih zahteva i na njih svi moraju da paze (i da, i na tom polju vozaci poprilicno cuvaju i gledaju pesake, za razliku od biciklista, koji nekim cudom ne smatraju da imaju tu obavezu).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika