U Novom Sadu uhapšen begunac sa Evropske liste najtraženijih

Hrvatski državljanin sa Evropske liste najtraženijih begunaca, tridesetosmogodišnji Bojan Dragičević, uhapšen je u Novom Sadu, nakon petogodišnje potrage, saopšteno je iz hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
MUP Hrvatske, u saradnji sa srpskom policijom i Policijskom upravom Novi Sad, uspeo je da locira jednog od najtraženijih hrvatskih begunaca i on je u četvrtak uhapšen na području Novog Sada. Dragičević je u dva navrata opljačkao banku u Šibeniku, a begunac je iz zatvora.
 
On je 2005, za manje od mesec dana, sa saradnicima, dva puta opljačkao istu poslovnicu banke u Šibeniku, usred dana, sa plastičnim pištoljem. Oba puta je pobegao i uspešno se skrivao do 2012. godine, kada je uhapšen u Bosni i Hercegovini i izručen Hrvatskoj, navode iz MUP-a.
 
Zbog razbojništva osuđen je na 4 godine i 2 meseca zatvora, te je upućen u zatvor Lepoglava. Nakon godinu i po dana uspeo je da pobegne iz najstrože čuvanog dela, ali je istog dana u popodnevnim satima pronađen i vraćen u zatvor. U aprilu 2014. godine, premešten je iz Lepoglave u zatvor u Puli iz kojeg je, nakon samo četiri meseca, pobegao, preskočivši zid i od tada je bio u bekstvu.
 
Ovaj begunac se nalazio se "European most wanted" listi od 2016, odnosno od samog početka objavljivanja liste, na kojoj su najtraženiji begunci Evrope, s obzirom da se radilo o izrazito opasnom i nasilnom beguncu.
 
Od 2014. aktivno se tragalo za njim, pa je ostvarena policijska saradnja sa FAST jedinicom Srbije i Jedinicom za ciljane potrage MUP-a RS (BiH), kao i sa FAST jedinicama Slovenije, Austrije, Švedske, Holandije i US Marshals service.
 
Operativnom policijskom saradnjom i pravovremenom razmenom informacija prikupljena su saznanja da bi mogao da se krije na području Srbije ili Bosne i Hercegovine, navodi se u saopštenju hrvatskog MUP-a. Zatim je lociran na području Srbije, odnosno Novog Sada, gde je i uhapšen.
  • Realni

    18.11.2019 18:35
    MUP NS.
    Karakterna policija, nema šta. Dok im je valjao čutali su. Sad se valjda istrošio, pa ne valja. 9
  • purgerNS

    18.11.2019 10:36
    meni interesantno...
    hrvat Dragičević.....
    mora biti naš čim je toliko lapao ...
  • janjanin

    17.11.2019 08:50
    E kakva je ova nasa policija poceli i turiste da hapse

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika