Mladić poginuo na autoputu kod Novog Sada u sudaru automobila i autobusa

Mladić star 28 godina poginuo je rano jutros, oko 3:30h, u sudaru automobila i autobusa na autoputu Novi Sad - Subotica, kod izlaza Novi Sad-sever.
Mladić poginuo na autoputu kod Novog Sada u sudaru automobila i autobusa
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako za 021 kaže portparolka Hitne pomoći Ivana Ramović, jedan mladić je povređen u ovoj saobraćajnoj nesreći.
 
"Na licu mesta je poginuo dvadesetosmogodišnji muškarac, a dvadesetsedmogodišnjak je zadobio potres mozga, kontuzionu povredu grudnog koša i istezanje vrata. Nakon zbrinjavanja prevezen je u Urgentni centar na hirurgiju", navodi dr Ramović.
 
Kako 021 nezvanično saznaje u novosadskoj policiji, saobraćajna nesreća se dogodila kada je vozač "pola" izgubio kontrolu nad automobilom i udario prvo u levu zaštitnu ogradu, zatim u desnu, a nakon toga u autobus. 
 
Mladić koji je poginuo ispao je iz automobila i preminuo na licu mesta. On je bio na mestu suvozača. Jedan putnik iz kola je povređen, dok su vozač i još jedan putnik prošli bez povreda. U autobusu niko nije povređen.
 
Prema nezvaničnim podacima, sva četvorica muškaraca koji su bili u automobilu su iz Surčina. 
 
Policija je obavila uviđaj i dalja istraga će utvrditi šta se tačno dogodilo.
 
Na teritoriji Novog Sada i okoline juče je došlo do još tri saobraćajne nezgode bez fatalnog ishoda. 
 
Trinaestogodišnja devojčica oborena je sa bicikla oko sedam časova pre podne u Ulici Ćirila i Metodija, ispred broja 20. Povredila je potkolenicu i stopalo, a nakon zbrinjavanja na licu mesta prevezena je u Dečju bolnicu na hirurgiju.
 
Još jedna biciklistkinja, stara 26 godina, oborena je juče oko 16 časova, na uglu Rumenačke i Janka Veselinovića. Ona je zadobila kontuzionu povredu glave, lumbalne regije i karlice.
 
Oko 16:50h na autoputu Novi Sad-Beograd, kod pumpe "Minut", prema Kovilju, došlo je do sudara dva automobila. Povređena je žena stara 40 godina. Ona je zadobila kontuziju grudnog koša. U udesu su bila još dva učesnika koji su odbili pomoć ekipe Hitne pomoći.
  • Vlada

    24.11.2019 09:52
    @100% Таксиста

    S obzirom na 'vozačke sposobnosti' koje ovde isijavaju iz tvojih komentara, vidim da je samo pitanje kad ćeš se naći iza rešetaka zbog svoje vožnje. Verujem da će to biti veliki plus za bezbednost biciklističkog saobraćaja u ovom gradu.
  • 100% Таксиста

    23.11.2019 19:11
    Да да
    Почивају младићу.
    Али ево увек извештаји о страдању бициклиста. Крив је закон и полиција. Закон их узео у заштиту пошто су у групи лако рањивих учесника у саобраћају, а они себи узели право да могу да возе како хоће и где хоће. Могу ићи левом, десном страном, пешачким стазама, пешачким прелазима, најуривати на коловозе са свих страна... А полиција сноси кривицу зато што их пушта да се тако понашају и немају санкције према њима.
    Бициклистичка иницијатива још никада није дошла на идеју да одржава семинаре о безбедној вожњу бицикла и исправно понашање у саобраћају.
    Бар 30% бициклиста поседује возачку дозволу, али када седне на бициклу, други је и закон и правила.
    Не поклањајте ваш живот ономе ко је у возилу. Чувајте га сами.
  • Комша

    23.11.2019 09:38
    @Marko22.11.2019 • 12:52
    Vecito posledice nikad uzrok
    @komsa
    Ne bi trebalo nikoga da bude briga hocu li ja da se ubijem bez pojasa ili ne. Ako nema mozga sam da se veze i nece, ne treba ga terati - sam odlucuje o svome zivotu.
    ----
    Да ли знаш да кад ниси сам у колима и кад се не вежеш, управо ти твојом главом можеш да поубијаш остале у колима приликом судара???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika