Ponovo odloženo ročište za napad na novosadsku advokaticu

Otvaranje glavnog pretresa penzioneru Srbi Stojiljkoviću (72), okrivljenom za fizički napad na advokaticu Enike Veg u hodniku Palate pravde u Novom Sadu, pred novim krivičnim većem novosadskog Osnovnog suda i juče je odloženo.
Ponovo odloženo ročište za napad na novosadsku advokaticu
Foto: 021.rs
Njegov branilac juče je izjavio sudiji Dušanu Dakiću da je njegovom branjeniku pozlilo i da je morao da zatraži intervenciju lekara, piše list Dnevnik.
 
Okrivljenom i njegovom braniocu predsednik krivičnog veća ostavio je rok od pet dana da dostave medicinsku dokumentaciju kojom će pravdati izostanak, a o kojoj će se izjasniti sudski veštaci da bi se utvrdilo na koji način će okrivljeni biti pozvan na sledeće ročište, odnosno da li će biti naredbe suda tim povodom.
 
Sledeći glavni pretres zakazan je za 26. decembar
 
Ročište protiv penzionisanog farmaceutskog tehničara Srbe Stojiljkovića iz Novog Sada, okrivljenog da je 4. septembra prošle godine u hodniku novosadske palate pravde udarcem u lice teško povredio novosadsku advokaticu Enike Veg, a potom napustio Sud i otišao u nepoznatom pravcu, odloženo je i prethodnog meseca. Tada je zastupnik Enike Veg, advokat Vladimir Beljanski prokomentarisao za Dnevnik da se suđenja u tom predmetu ponekad odlažu jer optuženi javlja sudu da ne može da pristupi zbog zdravstvenih tegoba.
 
"Međutim, u međuvremenu su sudski veštaci uradili nalaz i mišljenje u kojem su se izjasnili da li je on sposoban da učestvuje u postupku. Čini mi se da, otkako je okrivljeni pušten iz pritvora, nijednom nije prisustvovao ročištu, tako da nije isključeno da će se tamo i vratiti", rekao je Beljanski.
 
Optuženi je ranije pred većem izjavio da je razumeo optužni akt, ali da ne priznaje delo ometanja pravde koje mu se stavlja na teret, a da je optužnica delimično tačna. Potom je dodao da ne prihvata izjavu iz zapisnika koja stoji u spisima, za koju stoji da ju je dao u Tužilaštvu nakon privođenja iz policije, uz opasku da je on nju samo potpisao, ali da njen sadržaj nije čitao i da nije tačan. 
 
On je kazao da smatra da nije kriv i da ne ostaje kod navoda svoje odbrane, kako je zapisano da je izneta u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu, niti kod iskaza datog kod sudije za prethodni postupak.
 
Stojiljković je izjavio da vodi više sporova - neki su završeni, a jedan, u kojem Enike Veg zastupa suprotnu stranu, traje 29 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika