Metalna kapija pala na dečaka u školskom dvorištu na Klisi, povrede opasne po život

Učenik prvog razreda B.V. teško je povređen danas u dvorištu OŠ "Duško Radović" na Klisi.
Metalna kapija pala na dečaka u školskom dvorištu na Klisi, povrede opasne po život
Foto: 021.rs
Prema rečima portparolke Institututa za zdravstvenu zaštitu dece i omladine dr Andree Đuretić, on je zadobio frakturu lobanje.
 
"Dečak je zadobio teške telesne povrede glave, koje su opasne po život. Na sreću, on je stabilno i trenutno se nalazi u operacionoj sali, ali uskoro očekujemo da će biti prebačen u Odeljenje intenzivne nege na dečijoj hirurgiji", kazala je dr Đuretić. 
 
Kod ovakvih povreda, kako dodaje Đuretić, prvih 24 sata su najbitniji i tek kada taj period prođe, moguće je dati preciznije prognoze.
 
Kako nezvanično saznajemo, na dečaka je pala metalna kapija. Ekipa Hitne pomoći je intervenisala danas nešto pre 11 sati, kada im je javljeno da je u dvorištu škole teško povređeno dete. Dečak je potom prevezen na hirirgiju Dečje bolnice u Novom Sadu.
 
Kako prenose Novosti, grupa dece se igrala u školskom dvorištu i u jednom trenutku je metalna kapija pala na šestogodišnjeg B.V. Policija je obavila uviđaj i utvrđuje sve okolnosti nemilog događaja i kako se i zbog čega dogodilo da kapija, kako se pretpostavlja, ispadne iz ležišta.
 
O čitavom slučaju je obaveštena Gradska uprava, koja će obaviti vanredni nadzor u školi.
  • Pavle

    28.11.2019 13:17
    Razbila se vaza
    Bilo je još dece. NA kapiji. Valjda je podrazumevano da ne može sama da padne, pa se to ne pominje.
  • Otac 2 deteta

    28.11.2019 11:05
    Napred STELT
    Napred naši!
    Kad sam ja bio osnovac, dešavala su sra*a, ai je tu UVEK bio dežurni nastavnik, da na NAS SPREČI da to napravimo, ili ne daj Bože (čitaj KP (komunustička prartija)) sazna da smo oštetili NAŠU imovinu!
    Dežurni nastavnik je "postojao" i početkom 90-ih, kad su mi deca išla u školu, samo je postao "nevidljiv"
    Verovatno je i sad u stelt-modu, pa....
    Da su NASTAVNICI PRISUTNI, NE BI BILO NESREĆA!
  • Jelena

    28.11.2019 10:36
    @xx

    stidite se

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika