Osam udesa za četiri sata u Novom Sadu, čak desetoro povređenih

Čak osam saobraćajnih nezgoda u razmaku od samo četiri sata dogodilo se proteklog dana usled loših vremenskih prilika za saobraćaj.
Osam udesa za četiri sata u Novom Sadu, čak desetoro povređenih
Foto: 021.rs
Kako za 021 kaže portparolka novosadske Hitne pomoći dr Ivana Ramović, lekarska ekipa intervenisala je oko 13 časova na uglu Gogoljeve i Lasla Gala zbog sudara dva vozila. 
 
Povređen je 18-ogodišnji mladić, koji je zadobio lake telesne povrede u vidu istegnuća vratnog dela kičme, ali i 69-ogodišnja putnica, koja je zadobila povredu glave, ali je bila u dobrom opštem stanju. Oboje su prevezeni u Urgentni centar nakon zbrinjavanja.
 
Par minuta kasnije, dogodio se sudar u Ulici Rade Kondića 64 u Futogu. Sumnja se da je automobil oborio pešaka, 80-ogodišnjeg muškarca, koji je zadobio prelom potkolenice i prevezen je u Urgentni centar nakon što ga je lekarska ekipa zbrinula u kući u koju ga je neko od stanara uneo.
 
Nekoliko minuta kasnije se u Futogu dogodio još jedan sudar i to na uglu Cara Lazara i Železničke ulice. U sudaru vozila i 44-ogodišnje žene na biciklu povređena je ova putnica, a s lakšom kontuzijom potkolenice lekarska ekipa ju je prevezla u Urgentni centar.
 
Dva vozila sudarila su se oko 15:20 časova na uglu Janka Čmelika i Janka Veselinovića. Kako dodaje dr Ramović, tom prilikom lakše je povređen 53-ogodišnji muškarac, kojeg je lekarska ekipa zbrinula i prevezla u Urgentni centar.
 
Nešto pre 16 časova bila je naredna intervencija, kad je na uglu Pariske komune i Bulevara kralja Petra Prvog u udesu povređena 35-ogodišnja žena. Lekari su konstatovali da ima bolove u vratu i pregledali je, bez potrebe da bude dalje zbrinuta u Urgentnom centru.
 
Desetak minuta kasnije je putničko vozilo oborilo 21-ogodišnju devojku u Fruškogorskoj 6. U svesnom stanju, ali s povredom karlice i kičme, devojka je prevezena u Urgentni centar na odeljenje hirurgije.
 
Gotovo u isto veme je novosadska Hitna pomoć intervenisala u Preradovićevoj 57 u Petrovaradinu zbog oborene pešakinje. Ova 42-ogodišnja žena imala je teške telesne povrede - višestruke povrede obe butne kosti, karlice, kao i lakta, a nakon zbrinjavanja na licu mesta prevezena je u Urgentni centar.
 
U sudaru dva vozila oko 17 časova na Sentandrejskom putu, u blizini auto-servisa "Iveco", povređen je 37-ogodišnji muškarac, zatečen u alkoholisanom stanju. On je prevezen je u Urgentni centar, kao i 35-ogodišnja žena, koja je imala povrede oba kolena i vrata. 
  • Zemara'

    04.12.2019 05:51
    Ja nisam odavle
    "...Ljudi su ovde drcni i odlucni
    al' tesko je reci da ista vide
    oni jure po jazbinama s' namerom da ubiju
    u sebi i poslednje znakove svesti... "
  • @milos

    03.12.2019 22:10
    -
    cija drskost?
  • Jezivo

    03.12.2019 17:10
    Glavni i jedini razlog je - NECES TI MENI .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika