VIDEO: "Vojvođanskom Paganiniju" ukrali violinu vrednu pola miliona evra

Novosadska policija uhapsila je Nenada S. (50) iz Temerina i Predraga J. (47) iz Stare Pazove zbog teške krađe.
Sumnja se da su oni 1. novembra ove godine, u Bačkom Petrovom Selu, iz otključanog automobila ukrali violinu srpskom muzičaru i kompozitoru Lajku Feliksu. U pitanju je instrument "Domenico Montano", koji je izrađen u 19. veku. Procenjena vrednost violine je pola miliona evra.
 
Prilikom intervencije policije u Novim Banovcima, jedan od osumnjičenih kod koga je bila violina, pokušao je da pobegne i usput je odbacio muzički instrument. Policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila.
 
 
Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju.
 
Feliks je inače jedan od najpoznatijih violinista regiona, kojeg su mediji nazivali genijem, đavoljim violinistom i "Vojvođanskim Paganinijem".
  • LAKI

    19.12.2019 19:28
    mah
    toliko srpski politicari kradu na sat , pa im niko ne stavlja lisice na ruke.
    A pritom ih privode kao najteze i najopasnije kriminalce, kao da su banku opljackali, klasicna kradja, lisice se stavljaju napred ako lice nije opasno. Ne branim nikog , ali mnogo gori krinialci se ovako sprovode i neiko ih ne privodi.
  • Joan

    19.12.2019 17:24
    Joj
    Vidi ove plave muke, kao da hapse eskobara
  • Brko

    19.12.2019 15:43
    ?
    Kako cuva instrument, toliko ga ceni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika