Napadač na novosadskog žandarma presekao nanogvicu kleštima i pobegao iz kućnog pritvora

Igor Petrović (37) koji je zajedno sa Nenadom Ćurčićem (34) u januaru 2017. godine u Novom Sadu na ulici prebio žandarma Borisa Jevrosimova (37) i njegovu suprugu Svetlanu (37), pobegao je iz kućnog pritvora tako što je kleštima presekao nanogvicu.
Napadač na novosadskog žandarma presekao nanogvicu kleštima i pobegao iz kućnog pritvora
Foto: 021.rs
Policija intenzivno traga za Petrovićem, za koga postoje indicije da planira da napusti Srbiju, piše Blic. 
 
Kako za beogradski list objašnjavaju u Višem sudu u Somboru, Petrović je na osnovu sporazuma o priznanju krivice osuđen na pet godina zatvora zbog proizvodnje i prometa opojnih droga, a nakon izricanja presude, 25. decembra, izrečena mu je kazna kućnog pritvora uz primenu elektronskog nadzora. Budući da se on oglušio o mere suda, postupajući sudija je 28. januara ove godine doneo novo rešenje u kome je osuđenom ponovo određen pritvor, a nadležnima izdata naredba da raspišu poternicu.
 
Podsetimo, Igor Petrović i Nenad Ćurčić osuđeni su na dve godine zbog prebijanja žandarma i njegove supruge, zato što ovaj slučaj pred sudom nije tretiran kao pokušaj ubistva već kao nanonešenje teških povreda i napad na službeno lice. Osim što je pretučen, Jevrosimov je i ranjen iz pištolja. 
 
Nakon napada, policijski sindikat u Novom Sadu je organizovao nekoliko protesta zbog malih kazni koje dobijaju napadači na policajce.
 
Kolege Borisa Jevrosimova sa kojima je razgovarao reporter Blica zaključuju da je Petrovićevo bekstvo samo dokaz da su bili u pravu kada su protestovali zbog kratke kazne na koju je osuđen zajedno sa Ćurčićem. 
  • Kapisla.

    09.02.2020 08:44
    Dajte imena sudija koji sude sramno kratke kazne pa da i mi ostali kriminalci računamo na njih, kada budu ustrebali.
    Pupu, daleko bilo.
  • Petar

    07.02.2020 15:16
    Pandur treba da se legitimise i predstavi pre nego sto izvadi pistolj i uperi nekom u glavu. Ali on glumi serifa zato sto mu je tata neko mudo u policiji pa misli da moze da se ponasa tako, ali ocigledno je i u pravu, jer policajac ispade heroj, a to sto daje pare na kamatu nema veze....a ova dvojica nazovi kriminalaca ispadose i potencijalne ubice.... :/
  • misa avokado

    07.02.2020 02:25
    Dobro se sećam ovog slučaja jer je dokumentovano kamerom, a način toliko svirep da sam ostao bez reči. To jeste bio pokušaj ubistva, i da nije, optuženi su mogli biti osuđeni na mnogo težu kaznu od 2 godine u kućnim uslovima, kao da se radi o nekom privrednom kriminalu ili nemoćnom licu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika