Glavni pretres za otmicu Gorana Cvijetića odložen po sedmi put zaredom

Sedmi put zaredom odložen je glavni pretres u novosadskom Višem sudu povodom otmice Gorana Cvijetića (44) u Novom Sadu 2017. godine.
Glavni pretres za otmicu Gorana Cvijetića odložen po sedmi put zaredom
Foto: 021.rs
Ovog puta proces nije održan zbog nedolaska branioca jednog od petorice optuženih usled zdravstvenih tegoba, piše Dnevnik.
 
Ranije su pretresi više puta odlagani zbog lečenja okrivljenog Dalibora Bogdanovića Boće (45) i lekarske intervencije nad Goranom Кovačevićem Gorancem (47). 
 
Osim Bogdanovića i Kovačevića, na optuženičkoj klupi nalaze se još i okrivljeni za otmicu u saizvrilaštvu Novosađani Nenad Stević (41), nevenčani suprug Teodore Кaćanski, ubijene novembra 2016. iz vatrenog oružja, što još uvek nije rasvetljeno. Tu su još i suspendovani policajac iz Beograda Vladica Rakić (38)i Božidar Bosnić (53). Oni se brane sa slobode.
 
Glavni pretres je jednom pomeren jer se ispostavilo da je branilac jednog od petorice okrivljenih, sada suspendovanog beogradskog policajca Vladice Rakića, radio kao operativac u nadležnoj policijskoj upravi u vreme kad se rasvetljavao pomenuti događaj. Posle toga, navedeni optuženi angažovao je po punomoći novog advokata.
 
Petorica okrivljenih za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave u maju pre tri godine na Novoj Detelinari izjavila su ranije u postupku pred sudom da su razumeli optužnicu, ali da nisu krivi za ono što im se pripisuje, niti su prihvatili pravnu kvalifikaciju krivičnog dela. Oni smatraju da se radi o građanskom hapšenju osobe za koju sumnjaju da je počinila teška krivična dela, odnosno da je umešana u ubistvo Teodore Кaćanski i pokušaj ubistva Nika Uskokovića, koji je rođak okrivljenog Gorana Кovačevića Goranca.
 
Podsetimo, optužni akt je podignut zbog sumnje da su oni u maju 2017. godine, na uglu ulica Кornelija Stankovića i Janka Čmelika na Detelinari, na parkingu, uz upotrebu sile i pretnje ubistvom, odveli oštećenog Cvijetića i zadržali ga u nameri da ga prinude na nešto.
 
Dalibor Bogdanović je teško povređen 10. maja uveče prošle godine, pošto je njegov automobil eksplodirao dok je bio u pokretu, u Ulici Ilije Birčanina. Baš tog dana je na ročištu pred krivičnim većem u tom postupku izjavio da je u svom poslu stekao, po svoj prilici, i neprijatelje.
 
Novi termini za suđenje zakazani su za 30. mart, 23. april i 1. jun, kad se planira saslušanje šest svedoka i sudskih veštaka.  
  • kapetan Kuk

    26.02.2020 23:05
    PROVIDNO
    Narodu je sve jasno, sta se radi i ko se STITI.... Eeeee nebo otvori se..... Kad vidim zasto se neki posteni ljud kaznjaavaju a nemaju hleba da jedu a ovi koji cine sve i svasta sto normalnom ljudskom umu ne bi palo na pamet, dobijaju oslobadjajuce presude, kao sto se priprema u ovom slucaju... JAKO PROVIDNO..ZIVI BILI PA VIDELI......
  • Армаггедон

    25.02.2020 11:38
    Смејурија од правосуђа

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika