Sudovi u Novom Sadu izrekli pritvor za 11 osoba i zabranu napuštanja stana za još devetoro

Viši sud u Novom Sadu je saopštio da su u proteklih nedelju dana osnovni sudovi u Novom Sadu i Bačkoj Palanci odredili pritvor za 11 osoba, dok je devetoro izrečena mera zabrane napuštanja stana.
Sudovi u Novom Sadu izrekli pritvor za 11 osoba i zabranu napuštanja stana za još devetoro
Foto: 021.rs

Takođe, na području ovih sudova je zakazano i nekoliko "skajp" suđenja.

Kako se navodi u Osnovom sudu u Bačkoj Palanci 30. marta je određen pritvor osumnjičenom K. Đ. zbog sumnje da je počinio tešku krađu, a istog dana je izrečena mera zabrane napuštanja stana osumnjičenom M. D. zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. U ovom sudu je po istom osnovu 2. aprila isto određena mera nenapuštanja stana osumnjičenom A. V.

U Bačkoj Palanci je za 15. april u 10i za 11:30 časova zakazano suđenje preko skajpa okrivljenima za nepostupanje po zdravstvenim propisima.

U Osnovnom sudu u Novom Sadu proteklih sedam dana je po predlozima Osnovnog javnog tužilaštva određen pritvor za 10 osoba osumnjičenih za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, dok je sedmoro osoba osumnjičenih za isto krivično delo zabranjeno da napuštaju stan. U saopštenju Višeg suda se navodi i da je Osnovni sud u Novom Sadu po predlogu tužilaštva odredio pritvor jednoj osobi zbog izazivanja panike i nereda.

U Novom Sadu je za 13. april zakazano šest suđenja preko skajpa pritvorenicima koji se nalaze u KPZ Vršac i KPZ Požarevac.

  • Mr no

    05.04.2020 08:23
    Poznato
    Nam je kojom se pravdom sluzi "viši sud", ne daj Bože nikome. Mogao bi knjigu napisati. Oni sude nama, njima će onaj od gore, i hvala mu.
  • Lečenje

    03.04.2020 21:00
    @Vera Ne znam zašto uvek vi što nemate da jedete imate za internet.
    @Neverni Toma Vi ste potpuno ludi gospodine. Vi ste zaista umislili da ovaj svet funkcioniše na način na koji ste vi umislili umesto onako kako zaista jeste. Morate se lečiti.
  • NS

    03.04.2020 20:25
    @Neverni Toma
    Jesi li ti pravnik? Ako jesi, pocepaj diplomu. Ako nisi, ne baljezgaj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika