FOTO: Požar na Fruškoj gori, izgorelo 10 hektara livade i niskog rastinja

Požar koji je danas pre podne izbio na Fruškoj gori ugašen je nakon nekoliko sati.
Požar je izbio na Dumbovu, a izazvao ga je ljudski faktor, saopšteno je iz Nacionalnog parka "Fruška gora".
 
Navode da je vatra izbila oko 11 sati, a lokalizovana je oko 14:30h. U gašenju su učestvovali vatrogasci iz Beočina i pripadnici čuvarske službe Nacionalnog parka.
 
 
 
"Izgorelo je više od 10 hektara livade i niskog rastinja na području Nacionalnog parka", kažu u NP "Fruška gora".
 
Napominju da su podneli krivičnu prijavu protiv NN lica.
 
 
  • pera

    06.04.2020 20:59
    Fruška gora
    Pali se korov, a kako se piromanima ne naplaćuju kazne, ista priča se ponavlja svake godine.
    Da li ti ljudi mogu da shvate da su poljane pune života. Koliko je ježeva, puževa, zečeva, gnezda i insekata našlo smrt u plamenu?
    Ovako nešto bi trebalo sankcionisati, kao i nezakonito krčenje šuma.
    Kad bi se za sve zalihe drveta koje se nađu u kućama i vikendicama na Fruškoj gori morali posedovati računi, stalo bi se na put ovima koji seku šume koje nisu sadili.
  • Drvo

    05.04.2020 10:22
    Nemilosrdna seča
    Ma kakav roštilj, ne budite naivni. Niko na tom mestu nikada niko nije raspalio roštilj. U toku vanrednog stanja, nenormalno se seče drveće. Skreću pažnju na ljude koji se sankaju, pa kao požar od roštilja... A za to vreme, desetkovano drveće. Užas i katastrofa!
  • Orvelovski

    05.04.2020 08:24
    Novosadjani "hrabro" kao i uvek, ispolkavaju gradjansku neposlusnot rostiljajuci na Fruskoj. E, al' ste skresali Vucicu u brk svaka vam cast. Samo sto se brze bolje pobegli cini mi se. Pa bar imajte dovoljno petlje i odgovornosti pa se sami prijavite. Znate, ta Fruska je i moja koliko i vasa, samo ja volim da setam njome a vi da je palite. Bragro!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika