FOTO: Nabavili drogu u Novom Sadu, pa paraglajderom pokušali da je prošvercuju u Mađarsku

Tužilaštvo u Čongradu u Mađarskoj podiglo je optužnicu protiv troje ljudi koji su pokušali da prokrijumčare 18 kilograma marihuane iz Srbije u Mađarsku i to paraglajderom.
Jedan od članova bande uhapšen je nedugo pošto je paraglajderom prešao granicu, jer mu se usled kvara na motoru, paraglajder srušio u šumu nedaleko od sela Tisasiget.
 
Iako su u početku mediji objavili da je reč o srpskom državljaninu, ispostavilo se da je granicu preleteo državljanin Mađarske Z. M., koji živi u pograničnoj oblasti, a da su mu naši državljani pomagali da izvede ovo nesvakidašnje krijumčarenje.
 
Naime, trojka koja je optužena za krijumčarenje droge, poznaje se već duže vreme i zajedno su radili u jednoj firmi u Segedinu. Koristeći svoje poznanstvo, ali i resurse i ljubav prema paraglajdingu, dogovorili su se da na veoma neobičan način prebace drogu preko granice.
 
Kako prenosi Telegraf.rs, ekipa je od maja 2018. godine više puta prešla srpsko-mađarsku granicu, kako bi pronašli pogodan teren za uzletanje, odnosno sletanje. Na kraju su izabrali da se akcija odigra nedaleko od Horgoša. Kako pišu mađarski mediji, krijumčari su potom u avgustu iste godine otputovali za Novi Sad gde su nabavili 18 kilograma marihuane koju su spakovali u crnu kesu. Drogu su ostavili u skrovištu nedaleko od granice, a potom su prešli u Mađarsku.
 
Potom su, posle dva dana, ponovo otputovali u Srbiju i prebacili drogu blizu mesta uzleta i tamo je sakrili. Potom su se opet vratili u Mađarsku.
 
 
Čekali su dve nedelje, a onda su 30. avgusta otputovali do mesta za poletanje kod Horgoša. Tu su spremili paraglajder i čekali su da padne mrak. Oko 20 časova, jedan od njih je seo u motorizovani paraglajder, koji je bio pun droge i preleteo je srpsko-mađarsku granicu. Međutim, nedugo nakon prelaska granice motor je počeo da štuca. Letač je nekako uspeo da ga povrati, ali je posle samo nekoliko desetina metara motor ponovo zaštucao, a potom i crkao. Paraglajderista se srušio u šumi nekih 600 metara od graničnog pojasa, u šumu kraj sela Tisasiget.
 
Muškarac, iako teško povređen u padu, usled kog mu je pukla i repna kost, skupio je dovoljno snage i krenuo da sakriva drogu u šumi. Ubrzo je stigla granična policija, a prestupnik je pokušao da se sakrije u nekoj jami koju je pronašao među drvećem. Međutim, policija ga je ubrzo pronašla i transportovala u bolnicu. Droga tada nije pronađena.
 
U zoru se policija vratila na mesto nezgode i krenula da češlja šumu. Ubrzo je pronađena skrivena marihuana.
 
Dve godine nakon ovog bizarnog krijumčarenja, protiv paraglajderske trojke je podignuta optužnica koja ih tereti za krijumčarenje velike količine droge i nezakoniti prelaz državne granice.
  • Vlada

    16.05.2020 08:24
    ---
    Naravoučenije, NE KUPUJTE gorivo na NIS-ovim pumpana.
  • Boba

    16.05.2020 07:38
    Ns
    Da,da. I još da je murija naivna...
  • Dr.Bre

    15.05.2020 08:25
    Nisu uvažili staro pravilo da se vozilo detaljno pregleda pred polazak na put.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika