Maloletnik iz Novog Sada psu zakucao ekser u glavu

Udruženje za zaštitu životinja Spans saopštilo je da su pronašli psa kome je ekser zakucan u glavu, a o tome je obaveštena i policija.
Maloletnik iz Novog Sada psu zakucao ekser u glavu
Foto: 021.rs

Kako 021 saznaje, policija je ubrzo identifikovala dvanaestogodišnjeg dečaka iz Novog Sada, sa kojim je obavljen razgovor u prisustvu staratelja, ali je on pušten jer je krivično neodgovoran pošto je maloletan.

Nezvanično, dečak je psa udario letvom na kojoj je bio zakucan ekser.

Ranije danas iz udruženja su naveli da su u sredu oko 20 časova na Satelitu građani primetili psa sa zabodenim ekserom u lobanju.

"Nakon pregleda veterinara i snimanja rendgenom ustanovljeno je da je ekser dužine pet centimetara prošao kroz lobanju i mozak celom svojom dužinom i da je ovo moglo biti isključivo delo čoveka koji je da bi ovo učinio morao koristiti alat. Ubrzo su ustanovili i da je pas čipovan, da ima deset godina, da ima vlasnike i da se zove Kaja. Ovo zlostavljanje i pokušaj ubistva je odmah prijavljeno policiji i inspektorka novosadske policije je vrlo brzo došla u ambulantu i uzela izjave od veterinarke i Spansovih volontera. Druga patrola je pronašla vlasnicu i iz razgovora sa njom su saznali da je ona voljen pas, da se zove Kaja, da su je kao štene doneli iz Beograda i da im je tog dana oko 16h išetala kroz kapiju kada su kretali u prodavnicu i da su se nadali da će se brzo vratiti kući, jer se i ranije dešavalo da sama izađe", saopštio je Spans.

Iz ovog udruženja navode i da je ovo peti pas koji je žrtva zlostavljanja i ubistva pasa u Novom Sadu u kratkom vremenskom razdoblju.

Oni su podsetilii na to da su tri psa na novosadskim ulicama pronađena sa iščupanim noktima i da počinilac nije pronađen, a nedavno je i porodica na Limanu ostala bez psa kog je NN lice bacilo sa krova zgrade u kojoj stanuju. Ovaj počinilac nije pronađen.

Komentari 141

  • Veki****

    30.05.2020 21:46
    Kuca Kaja je na zalost uginula****
  • @jako

    30.05.2020 10:52
    Da li ćete iste metode koristiti svaki put kad vam nešto smeta?

    Takve izjave kojih ovde ima previše, upravo navode na sumnju da je urađeno namerno i da taj čin ima mnogo pristalica.
  • @Svest!

    30.05.2020 10:43
    Izvrćete pa onda upozoravate!?
    Ko je tamo uopšte spomenuo inostranu vlast?
    Pročitajte ponovo pa ćete videti da ste umislili.

    Tamo je jasno naznačeno da je drugačiji od našeg stav OBIČNIH građana prema institucijam - da li to možda niije tačno?

    Da li ste vi od onih koji izvrću reči i značenje da bi dali sebi izgovor za agresiju, ili ćete se izvinuti jer niste pažljivo pročitali i razumeli?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika