Policijskom inspektoru iz Novog Sada tri godine zatvora zbog mita

Suspendovani policijski inspektor Zoran D. (43) iz Novog Sada, koji je okrivljen da je primio mito, osuđen je pred Posebnim odeljenjem novosadskog Višeg suda na tri godine zatvora.
Policijskom inspektoru iz Novog Sada tri godine zatvora zbog mita
Foto: 021.rs (ilustracija)
Takođe, izrečena mu je zabrana obavljanja sličnih poslova u istom periodu, piše "Dnevnik". On je oslobođen plaćanja troškova postupka zbog trenutne porodične situacije.      
 
Predsednica veća, sudija Ana Stamenić istakla je da je nedostojno da policijski službenik čini koruptivna dela umesto da štiti zakon i dodala da je pri odmeravanju kazne uzeta u obzir njegova porodična situacija.      
 
Na ovu prvostepenu presudu mogu biti uložene žalbe.     
 
Okrivljeni je u završnoj reči tvrdio da je žrtva nameštaljke kolega iz Unutrašnje kontrole i da je slučaj zbog kojeg je uhapšen vodilo Tužilaštvo, te da on nije imao ingerencije da odlučuje o tome da li će, i protiv koga, biti podnete krivične prijave. Dodao je da osobe koje je on ispitivao zbog prevara na kraju nisu ni procesuirane, a da pri tome ima dosta oštećenih koji su njihove žrtve.
 
Na poslednjem pretresu preslušavani su mnogobrojni audio-zapisi priskluškivanih telefonskih razgovora okrivljenog s osobom koja je bila osumnjičena za prevare. 
 
Po navodima optužnice, on je od marta do septembra 2015. godine, zahtevao poklon za sebe da "ne uradi službenu radnju koju bi morao da uradi". Stavlja mu se na teret da se oglušio o svoje poslovne obaveze i primio mito da ne bi podneo krivičnu prijavu protiv osumnjičene za prevare.
  • Aca

    15.03.2022 00:49
    Zrno
    Ako se neko privatno zameri ukp ili bia, ceka ga poznati scenario kod doticnih.
  • Krug

    26.10.2021 23:17
    Istina
    Treba malo i sudije preispitati. Kada je bio neki sudija optuzen za mito??
  • Инспектор

    09.06.2020 21:48
    Превозник а што му не наплатиш то?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika