Direktor banke osuđen na četiri i po godine zbog uzimanja novca od klijenata

Direktor filijale "Pireus banke" u Novom Sadu D. D. osuđen je zbog zloupotrebe službenog položaja na četiri i po godine zatvora.
Direktor banke osuđen na četiri i po godine zbog uzimanja novca od klijenata
Foto: 021.rs

Presudu je 1. juna donelo Posebno odeljenje Višeg suda za suzbijanje korupcije.

U saopštenju se kaže da je okrivljeni od 2010. godine pa sve do 1. jula 2017. godine, kao odgovorno lice sa više građana zaključio navodne ugovore o oročenju deviznih štednih uloga, koje uopšte nije prikazivao u dokumentaciji, niti je zaista otvarao račune za uplatu primljenog novca.

On je umesto pomenutog navodio nepostojeće štedne partije i proizvoljne kamatne stope, jer je štedne uloge prisvojio za sebe. Sud navodi da je D.D. štediše držao u zabludi da ne bi podizali glavnicu i otkrili da im nedostaje novac tako što im je periodično isplaćivao kamate koje su bile navedene po nepostojećim štednim partijama, koje je pritom neovlašćeno prenosio sa računa tih ili drugih klijenata banke.

Okrivljeni je na taj način sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 527.054,33 evra, u protivvrednosti 64.772.503,85 dinara.

  • Gvozdeni Puk

    16.06.2020 07:08
    Pravda
    Pa mora da vrati protivpravno stečenu imovinu, sudija ili veće, ko god, kako god to'odredjuje,i navodi u presudi, dali banka da li direktor...to ne znam ali zdrava logika nalaze. To.... Msm,verujem da tako stoji u presudi...a sad zakon je zakon, ali ne brinem ja kad neko štedi ili uzima krd u svajc, ja nmg ništa da podignem... Imam zdravstvenu. Eto....Ali opet ako zakon kaže no no, ili, ljudi ne čitaju dobro, a banka će naravno pre svega da to lepo sroci da ni pola sudija ne, veštaka itd ne bi skontam o šta je pisac hteo da kaze....
  • Pavle

    15.06.2020 12:39
    Ili isplaćuju
    Ja kad god sam u banci - uzimaju neki novac od klijenata :/
  • Koga zapošljavaju

    14.06.2020 10:49
    poligrafski sistematski
    kako se to pravno gleda?
    Gradjani su novac poverili banci a ne direktoru. Dakle direktor jeuvrnuo svog poslodavca. Gradjani sa tim ne treba da imaju nista. Banak da im nadoknadia pare bez ikakve trzavice pa neka cedi iz direktora i naslednika preko izvrsitelja.
    Bilo kakav stres nanet stedisi treba da se materijalno nadoknadi uz nadoknadu uzetog.
    Ovo je očito nešto već odomaćeno .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika