Suđenje investitoru iz Novog Sada Savi Babiću, optuženom za višestruke prodaje stanova, nastavlja se u oktobru

Glavni pretres protiv investitora Save Babića iz Novog Sada, optuženog da je oštetio više desetina kupaca stanova i placeva, uz duple prodaje na sedam lokacija u gradu, ponovo je održan u Višem sudu u Novom Sadu.
Suđenje investitoru iz Novog Sada Savi Babiću, optuženom za višestruke prodaje stanova, nastavlja se u oktobru
Foto: 021.rs
Babić se tereti za prevare i zloupotrebe, ali pred novim većem, gde će dopuniti svoju odbranu, piše Dnevnik.
 
Naredni pretresi zakazani su za 21, 22. i 23. oktobar, s tim da će tužilaštvo naknadno odlučiti koje će svedoke predložiti za ponovno saslušanje. Bivši predsednik krivičnog veća u ovom dugogodišnjem slučaju otišao je na novu funkciju, dok je ranije najavljeno preciziranje veoma obimne optužnice, pre svega nakon dopunskog nalaza sudskog veštaka ekonomske struke.
 
Slučaj od pre osam godina došao je do neke vrste novog početka, odnosno preseka stanja, pred novom predsednicom veća, sudijom Natašom Vojnović. Postupak je započet još u tadašnjem Opštinskom sudu, da bi potom bio preseljen u Viši sud, te usput promenio više sudskih veća.
 
Optuženi se brani sa slobode od 2013. godine, kad je pušten iz pritvora.
 
Jedna od oštećenih je na prethodnim pretresima ispričala da su ona, njena sestra i dva brata ostali bez četiri stana od po 60 kvadrata i da živi kao podstanar, a još je i nezaposlena.
 
"Ti stanovi su izgrađeni, ali su ih drugi dobili. Prodavani su višestruko i po četiri i pet puta. Mi smo tu trebali da ih dobijemo na osnovu parcela koje smo tamo imali. Novac koje je prelazio tu vrednost smo dobili", kazala je ona. Okrivljeni je na ovo rekao da je taj posao predao drugom investitoru, da bi se rešio problema, ali da ovaj nije obavio dogovoreno.
 
Nekoliko puta je zastupnica optužnice Aleksandra Lučić Pfajfer tražila dokaze, dokumenta, ugovore, ali okrivljeni je na to u više navrata rekao da nije očekivao da će mu trebati baš ta dokumentacija, pa je od suda dobio određeno vreme da je dostavi, ali uz njenu opasku da je uz njegovo čitanje optužnice mogao pretpostaviti šta će mu trebati u sudnici.
  • mikra

    23.07.2020 08:52
    neko to od gore gleda
    Sudjenje, farsa kao i obicno. Nastradali su oni koji nista Bogu nisu zgresili , pri tom mislim i na ostecene i na njegovu porodicu. Da je bolji covek jos bi i imali empatije, al sam je izabrao.
  • Kaćanka

    03.07.2020 17:29
    Ja ne bih kupila stan od investitora pa da je on moj tata!! I Da je bar jedan investitor naleteo na Baju... Da ga zakuca kao sliku, okačio kao bicikli u biciklani...pa kom odbojci kom opanci al sve dok je ovaca biće i investitora!!
  • StAV

    03.07.2020 13:59
    Mogao sam
    da prodajem duvan za zvakanje u rudnicima, i nikome nista...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika