Osamnaestogodišnjak oboren sa motocikla na Keju, teško povređen

Osamnaestogodišnji mladić S. D. teško je povređen kada je sinoć, oko 1:40h posle ponoći, oboren sa motocikla.
Osamnaestogodišnjak oboren sa motocikla na Keju, teško povređen
Foto: 021.rs
Kako za 021 kažu u novosadskoj Hitnoj pomoći, udes se desio na uglu Maksima Gorkog i Keja.
 
Povređenom mladiću je ukazana pomoć na licu mesta, nakon čega je prevezen na dalje lečenje u Urgentni centar. 
 
U Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine za 021 kažu da pacijent ima višestruke teške telesne povrede od kojih su dominantne povrede grudnog koša, vrata i gornjeg dela leve ruke. 
 
Posle hitne i blagovremene dijagnostike, lekarske pomoći i operativnog zahvata u UC, pacijent je stabilnog zdravstvenog stanja i nalazi se na Klinici za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola KCV na daljem lečenju.
 
U toku jučerašnjeg dana u Novom Sadu je oboren još jedan motociklista (47).
 
On je u sudaru sa putničkim vozilom na početku Telepa, oko 21 čas, zadobio lakše povrede. U istom udesu lakše je povređena i 51-ogodišnja žena.
  • Novosađanin

    08.07.2020 06:34
    biciklisti, malo lakse kad prilazite raskrsnici, stajalistima, prelazima... nekada je cak bila obaveza da se stane i pregura. Ne moze da vas vidi vozac na ne preglednim mestima ili kad 50 uletite... samo malo obratite paznju u ovom ludilu od saobracaja za sto manje ovakvih vesti
  • Laki

    07.07.2020 17:51
    Više od 40 godina vozim motocikl ( trenutno ih imam tri - 125 ccm, 400 ccm i 650 ccm ). Za svo to vreme sam imao dva udesa, oba puta nisam bio kriv i nisam vozio brzo. Oba puta su vozači rekli da me nisu videli - a kamion uvek vide, verovatno zato što je jači, a motociklisti i biciklisti su slabiji, pa ko ih .... - njih mogu da seku. Evo ovaj udes na keju, i motocikl i auto ostali u raskrsnici - teško da je neko tu išao brzo. Osiom ova dva udesa, mogao sam imati još 2222 da nisam pazio, pogotovu od kako su počeli da se koriste mobilni telefoni. A to da se zabrani upotreba motora po gradu ili noću, od toga nema ništa. I mi motociklisti plaćamo sve dažbine ( putarine, poreze . . . ) isto ko i vozači automobila. Ako bi se nešto zabranjivalo - morale bi se i te dažbine smanjiti. Jedino što se može uraditi to je edukacija i motociklista i još više automobilista !
  • Milan

    07.07.2020 14:14
    Ne treba da budu veće kazne nego postojeće kazne treba da počnu da se primenjuju kako treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika