Okrivljeni za napad na Novosađanina i policajca osuđeni na ukupno manje od devet godina zatvora

M.J. (21) i B.K. (23) iz Sombora, okrivljeni da su na ulici opljačkali jednog Novosađanina i potom napali policajca koji je pokušao da iz uhapsi, osuđeni su juče nepravosnažnom objedinjenom presudom na ukupno osam godina i devet meseci zatvora.
Okrivljeni za napad na Novosađanina i policajca osuđeni na ukupno manje od devet godina zatvora
Foto: 021.rs
"Dnevnik" piše da su obojica oslobođeni krivice odlukom velikog veća kojim presedava sudija Srđan Savić za razbojništavo u saizvršalaštvu, kojim su se teretili izmenjenom optužnicom, jer po oceni suda ono nije dokazano, ali obojica su osuđena za krivično delo prikrivanja i saizvršilaštva. 
 
M.J. je osuđen i za pokušaj teškog ubistva na sedam godina i dva meseca zatvora i produžen mu je pritvor, dok je B.K. osuđen na 19 meseci zatvora za napad na službeno lice i prikrivanje i pušten je na slobodu. Oni se nalaze u pritvoru od kraja decembra pretprošle godine, odnosno nakon događaja zbog kojeg su se našli na optuženičkoj klupi, rekla je za "Dnevnik" portparolka Višeg suda Jelena Ostojin.    
 
Okrivljenoj dvojici se prvobitnom optužnicom stavljalo na teret da su 19. decembra 2018. oko tri sata posle ponoći, na ulici u centru Novog Sada fizički napala dvadesettrogodišnjeg Novosađanina, lakše ga povredili i oduzeli mu jaknu s novčanikom i dokumentima a potom se udaljili taksijem.
 
Naknadno je navodno jedan okrivljeni telefonom tražio od oštećenog 200 evra, kako bi mu vratio novčanik, a prilikom primopredaje drugi je nožem krenuo na mladića, a potom i inspektora kriminalističke policije.
 
Branilac okrivljenog B.K, advokat Milan Alanović, juče je u završnoj reči kazao da smatra da dela iz optužnog akta nisu dokazana i da ih eventualno treba ublažiti, te predložio ukidanje pritvora za njegovog branjenika.
 
Branilac optuženog, mlađeg punoletnika, M.J, Željko Gvojić iz Sombora, izneo je u završnoj reči stav da u postupku nije dokazano da je njegov branjenik imao umišljaj za teško ubistvo u pokušaju, te da ima proizvoljnosti u optužanici koja je po njegovom mišljenju zasnovana  na iskazu šest policajaca, koji su davali iskaze u tri navrata takve da bi se mogli posmatrati kao kontardiktorni, makar prema "preciznom" nalazu veštaka za sudsku medicinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika