Četiri udesa i čak 11 povređenih u Novom Sadu i okolini, najteži sudar u Kaću

Čak 11 građana povređeno je u četiri udesa koji su se proteklog dana dogodili na ulicama Novog Sada i u okolini grada.
Četiri udesa i čak 11 povređenih u Novom Sadu i okolini, najteži sudar u Kaću
Foto: 021.rs
Kako za 021 kaže dr Zoran Krulj iz novosadske Hitne pomoći, dve urgentne ekipe intervenisale su juče, nešto nakon osam sati, zbog udesa na uglu Šumadijske i Ulice Moše Pijade u Kaću. 
 
U sudaru automobila i kamiona povređeno je petoro putnika - 48-godišnja žena i trojica muškaraca stari 20, 27 i 32 godine su, nakon zbrinjavanja, prevezeni u Urgentni centar, s tim što je 20-godišnji mladić zadobio, po viđenju lekara, teške povrede u vidu politraume. Povređena je i 16-godišnja devojčica i ona je prevezena u Dečiju bolnicu na dalju dijagnostiku.
 
Desetak minuta kasnije, lekarska ekipa intervenisala je na uglu Kisačke i Jovana Subotića u Novom Sadu. Tu je oborena 69-godišnja biciklistkinja, koja je zbrinuta i prevezena u Urgentni centar.
 
U Urgentni centar je oko 14 časova prevezen i 31-godišnji muškarac, povređen u sudaru motora i automobila na Bulevaru Mihajla Pupina. 
 
Četvoro je povređeno i u udesu koji se oko 21:30 dogodio na Temerinskom putu, na potezu prema Bačkom Jarku. Prema rečima dr Krulja, u udesu su učestvovala tri vozila, te su intervenisale dve lekarske ekipe.
 
Povređeno je četvoro putnika, uzrasta 29, 30, 41 i 24 godine. Sva četvorica prevezena su u Urgentni centar.
  • Profi

    31.07.2020 12:05
    kriminal cveta
    u zadnjih 6 meseci sam primetio, u saobracaju, ponovo iste kriminogene prekrsaje kao devedesetih (obidje se cela kolona iduci trakom za levo a onda samo produzi ili iz trake za pravo se skrece u levo i svi u traci za levo zaobidju). I ranijih godina je bilo sporadicno, i ne toliko upadljivo, ali sada je kardinalan prekrsaj vidljiv na svakom drugom semaforu...naravno sankcija nigde, a ni saobracajnog pandura nisam video mesecima. Jedino kad stanu radarom, pa hvataju nesrecnike na 65km/h koji nisu iz NS, jer im je tako najlakse. Parkiranje u desnoj traci je postao deo svakodnevnog folklora, a na kojim sve mestima ljudi su u stanju da parkiraju to ni u filmu ne mozes videti (tipican primer je sivi dzip G klase kod Makijata kod fakulteta, koji parkira na travnatoj livadi, pod drvetom u hladu). To kad bi video neki stranac, verujem da bi se krstio i ne bi sebi mogao doci...
  • mozda

    31.07.2020 12:01
    saobracanja
    mozda saobracajna policija da pocne mnogo vise da kontrolise sve ucesnike u saobracaju i deli kazne, umesto "dogovora"... mozda da se i kazne povecaju... i tako... ima nacina ali ima li zelje i volje?
  • Dema Gogić

    31.07.2020 10:50
    Dovoljno blaga statistika za zemlju, u kojoj saobracajca zanima samo "prva pomoc" ili vatrogasni aparat u gepeku zaustavljenog vozila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika