Medicinski tehničar novosadske Hitne pomoći povređen nakon naglog kočenja ambulantnih kola

Medicinski tehničar novosadske Hitne pomoći povređen je juče, na uglu Bulevara kralja Petra i Hajduk Veljkove, nešto posle 11 časova, kada je ambulantno vozilo naglo zakočilo.
Medicinski tehničar novosadske Hitne pomoći povređen nakon naglog kočenja ambulantnih kola
Foto: 021.rs
Kako je za 021.rs rekao dr Zoran Krulj iz Hitne pomoći, do nezgode je došlo jer vozilo koje je trebalo da ustupi prvenstvo ekipi Hitne pomoći to nije učinilo. Vozač ambulantnih kola je naglo zakočio, a tehničar koji se nalazio u zadnjem delu vozila je tom prilikom zadobio povrede.
 
U Hitnoj pomoći navode da je njihov kolega zadobio lakše povrede. Njemu je odmah ukazana pomoć
 
Ekipa Hitne pomoći reagovala je i na Bulevaru patrijarha Pavla, gde je došlo do saobraćajnog udesa. Povređeni su tridesetogodišnji muškarac i sedamdesetčetvorogodišnja žena. 
 
Oni su zbrinuti na licu mesta i nakon ukazane prve pomoći prevezeni su u Urgentni centar.
  • Gordana

    15.08.2020 11:04
    Ns
    A da malko i razmislite nekad? Ne bi bilo loše, posebno pre nego ostavite prilično glup komentar. U zadnjem delu vozila hitne pomoći tehničar i lekar zbrinjavaju pacijenta na putu do određene ustanove.U svetu oni sede vezani na svojim sedištima dok pacijent umire na nosilima, a kod nas bezbrižno šetaju po vozilu jer vole, ne zato što je pacijent životno ugrožen!? Gospodine ili gospođo, ne lupetajte o situacijama o kojima nemate pojma.
  • Ns

    13.08.2020 13:08
    Avuda u svetu hitna ima prednoat. Ali i osoblje u kolima hitne pomoci je duzno da sedi i bude vezan sigurnosnim pojasom sto se u Srb ne postuje. Pa kad se naglo koci niko ae ne bi povredio.... Postujte hitnjaci sve zakone o bezbednosti saobracaja..
  • Vlada

    13.08.2020 11:47
    Vozila pod pratnjom pa čak i vozila na intervenciji NE SMEJU da prolete kroz crveno svetlo. Mogu da priđu raskrsnici i tek kada se uvere da su ih svi i raskrsnici uočili, onda smeju da prođu kroz crveno. Ideš Bulevarom, prilaziš sa 50 km/h raskrsnici i treba u toj gužvi da ukočiš u mestu da bi hitna pomoć proletela. Pa razmislite malo ima li to smisla! Dakle, ne kažem da treba da čekaju na semaforu, naopako! Ali ne smeju ni da se ponašaju kao da su jedini na putu čim uključe sirenu. Ima milion razloga zašto ih neko ne bi uočio ili čuo na vreme. Ako prilaziš raskrsnici na kojoj je crveno, to znači da je ovima drugima zeleno i da očekuju da mogu da prođu. Moraš dati vremena i njima, i onima iza njih da ukoče na vreme. Jer ako ja prilazim raskrsnici i vidim hitnu pomoć sa uključenom signalizacijom, ja možda i mogu da stanem. Ali tada skraćujem zaustavni put onome iza mene, a on opet onome iza njega. Logično je sve, samo ko hoće da razmišlja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika