Loš dan za bicikliste, troje povređeno u udesima na Avijaciji, Sajmištu i Futogu

Pet osoba, među kojima je troje biciklista, povređeno je u četiri saobraćajne nezgode koje su se u protekla 24 časa dogodila u Novom Sadu i okolini.
Loš dan za bicikliste, troje povređeno u udesima na Avijaciji, Sajmištu i Futogu
Foto: 021.rs
Prva saobraćajna nezgoda dogodila se u 10:20 časova na kružnom toku na uglu Bulevara Evrope i Rumenačkog puta. U sudaru dva automobila povređen je 23-ogodišnji mladić i 70-ogodišnja žena. Nakon pregleda i zbrinjavanja na licu mesta, dvoje povređenih prevezeni su u Urgentni centar, kaže za 021 dr Zoran Krulj iz Hitne pomoći. 
 
Sat vremena kasnije, na uglu Rumenačkog puta i Avijatičarske udaren je biciklista na pešačkom prelazu. U pitanju je muškarac star 85 godina. Nakon ukazane pomoći i inicijalnog zbrinjavanja prevezen je na hirurgiju Kliničkog centra Vojvodine. 
 
U 19:48h na uglu Novosadskog sajma i Hajduk Veljkove povređen je biciklista (40) koji je zbrinut na licu mesta i prevezen na dalju dijagnostiku u UC. 
 
U 20:54h u Futogu u Ulici Radeta Kondića u blizini Vuković pumpe povređena je biciklistkinja (43). Ekipa Hitne pomoći pregledala je i zbrinula povređenu ženu na licu mesta i prevezla je u Urgentni centar na dalju dijagnostiku.
  • Nemanja

    17.09.2020 15:20
    @Sanja

    Da se biciklista zaustavi i siđe sa bicikla da pešak ne bi izgubio pola sekunde pre nego što pređe biciklističku stazu? Evo ja ću ti reći - takva opcija apsolutno ne postoji, niti će ikada postojati. Stvarno ljudima poput tebe padaju svakakve bahate budalaštine na pamet.
  • Sanja

    12.09.2020 13:34
    Kontrola i kazne, jer smo ravn
    Biciklisti u ovom gradu voze kao da je biciklo nezaustavljivo prevozno sredstvo do tačke odredišta. I kao pešak i kao vozač ovo tvrdim. Kao pešak, nisam doživela da se biciklista zaustavi pred pešački prelaz i propusti pešake da priđu semaforu. Opcija da u nekom momentu siđu sa bicikla i preguraju 2m (npr. sužen trotoar zbog radova) NE POSTOJI!
  • Petar Jovanović

    09.09.2020 12:25
    biciklisti
    Reći da su biciklisti u Novom Sadu ugroženi je smešno! Biciklisti su ti koji ugrožavaju pešake - voze trotoarima, što je nedopušteno, čak i u ulicama gde postoje biciklističke staze. Vozeći pešacima tik iza leđa, ne pada im na pamet da makar zazvone! Kolika je to opasnost za pešake, na trotoaru na kojem oni hodaju zakonito, a biciklisti voze nezakonito, ne treba ni pominjati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika