Rebić: Nije bilo zataškavanja brutalnog prebijanja u Novom Sadu, politizacija slučaja ometa policiju

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je večeras da je u stalnom kontaktu sa direktorom crnogorske policije i direktorima policija u susednim zemljama i da razmenjuje informacije sa njima, kao i da očekuje da će "nasilnik" iz Novog Sada, koji je brutalno prebio jednog mladića, ubrzo biti uhapšen.
Rebić: Nije bilo zataškavanja brutalnog prebijanja u Novom Sadu, politizacija slučaja ometa policiju
Foto: 021.rs

Rebić je za TV Pink rekao i da su netačne tvrdnje pojedinaca da je policija počela da se bavi tim slučajem tek kada se pojavio u medijima i naglasio da nije bilo nikakvog zataškavanja i nerada.

"To su apsolutno besmislene tvrdnje", rekao je Rebić dodajući da se u evidencijama mogu videti sva postupanja u ovom slučaju. Dodao je da pretučeni mladić na početku nije želeo da sarađuje sa policijom.

"Služba unutrašnje kontrole MUP-a vrši detaljnu analizu svih postupanja, radi se o periodu od 20 dana i ako je bilo ko napravio propust on će za to odgovarati. Ne postoji nikakvo zataškavanje i nerad. Nismo se bavili medijski ovim slučajem, a kada smo bili suočeni sa pritiskom da ne radimo ništa morali smo da izađemo sa saopštenjem", rekao je Rebić.

Ponovo je spomenuo da se slučaj politizuje kada se govori o zataškavanju i zaključio da takav pritisak javnosti ometa policiju u obavljanju posla.

Podsetimo, prebijanje mladića dogodilo se 24. avgusta, a snimak je objavljen na društvenim mrežama 11. septembra. Tek tada je novosadska policija objavila saopštenje o incidentu i objavila fotografiju osumnjičenog. Usledile su reakcije opozicionih stranaka, analitičara i pojedinaca na društvenim medijima koji su ocenili da je reč o prikrivanju slučaja brutalnog nasilja. Takođe, novosadska policija je tek danas sprovela akciju hapšenja mogućih pomagača osumnjičenog Ivana Kontića.

  • MonteDushano

    16.09.2020 08:37
    @teror u smrdistanu / A da li je bilo zataskavanja u slucaju Savamala?

    Ovo je Vojvodina, Savamala je u Beogradu. Gledajte zato svoja posla!
  • Singer

    14.09.2020 10:28
    Reeeb'ć
    I opeet Reeeb'ć, a?
    Opeeet ?
    Eee, Reeeb'ću, Reeeb'ću....
  • Milos Rugelj

    14.09.2020 10:04
    Tuzlanska ulica 2, Beograd
    Znamo ko je zataskao nasilje nad Slovenskim drzavljanom iz Policije Detelinara !!! Dali je taj ikad odgovarao? Hoce hoce budite sigurni sve se vraca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika