Stefanović: Deo tvrdnji Marinike Tepić potpuno izmišljen, nije bilo razloga da štitimo Kontića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je navode potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je policija 19 dana zataškavala brutalno prebijanje u Novom Sadu kako bi pomogli osumnjičenom da pobegne, navodeći da je najveći deo njenih tvrdnji "potpuno izmišljen" i da predstavlja nepoznavanje procedura.
Stefanović: Deo tvrdnji Marinike Tepić potpuno izmišljen, nije bilo razloga da štitimo Kontića
Foto: 021.rs
Stefanović je za televiziju Pink kazao da se postavlja pitanje da li takve navode treba svakoga dana demantovati jer se i nakon pokazivanja dokaza i podataka "i dalje u javnost iznose laži".
 
"Sva procedura rađena je u skladu sa onim što je tužilaštvo naložilo policiji", naveo je on.
 
Prema njegovim rečima, eventualni propusti u radu policije i tužilaštva ostaju Sektoru unutrašnje kontrole i Republičkom javnom tužilaštvu da obave.
 
Stefanović je kazao da se slučaj prebijanja dogodio oko 12.30 posle ponoći, a da je slučaj prijavljen sutradan oko 11 časova, nakon čega je policija obavestila tužilaštvo - "odmah kada je dobila saznanja i izveštaj lekara o povredama".
 
"Bilo je nekih nedoumica i ja sam insistirao, pošto je to tvrdnja iz policije, da se za to izjasne oni koji su postupali te noći, da se poligrafski testiraju, da se provere telefonski pozivi - da li su pozivali u to vreme tužilaštvo", rekao je ministar.
 
On je rekao da nije bilo nikakvih razloga da bilo ko štiti osumnjičenog za taj zločin.
 
"Potpuna izmišljotina, a to se nastavlja na set izmišljotina koje su se plasirale u poslednjih nekoliko godina", naveo je Stefanović.
 
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izrazila je ranije u sredu sumnju da su policija, tužilaštvo ali i vrh države, 19 dana zataškavali brutalno prebijanje u Novom Sadu kako bi osumnjičenom Ivanu Kontiću pomogli da pobegne.
  • Ns

    19.09.2020 20:30
    Ml
    Gospodine ministre Kontic je samo deo problema koji uznemirava Srbiju takvih je na hiljade ne treba neka Marinika Tepic da bilo sta prica kad smo videli snimak.Manite se vise opozicije jer ona i ne postoji.
  • J

    17.09.2020 09:28
    J
    Voleo bih da ovi botovi koji lupaju minuse dobiju takve batine od nekog saštićenog od strane sns-sekte pa bih video dalibi lupali minuse. Ali to su beskičmenjaci i tada bi lupali samo daih niko nebije. Sramota.
  • Јое

    17.09.2020 08:23
    Само питам
    Ако није разлога да штитите Контића, због чега сте га онда штитили? Шта бисте тек урадили да је било разлога да га штитите? Да ли би ММ прошао као Ива Бодрожић и њена мајка?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika