Tri udesa u pola sata na ulicama Novog Sada, povređeni biciklista, motociklista i pešak

Šest osoba povređeno je u šest udesa koji su se u protekla 24 časa dogodili u Novom Sadu i okolini.
Tri udesa u pola sata na ulicama Novog Sada, povređeni biciklista, motociklista i pešak
Foto: 021.rs
Doktor Hitne pomoći Zoran Krulj kaže za 021.rs da se prva nezgoda dogodila u 8:14 časova na Putu Novosadskog partizanskog odreda, kod "Energotehnike Južnobačke", gde je oboren motociklista star 26 godina i tom prilikom je lakše povređen. Nakon zbrinjavanja na licu mesta on je prevezen u Urgentni centar na dalju dijagnostiku i lečenje.
 
Druga saobraćajna nezgoda se dogodila u 8:35 časova na Futoškoj ulici, kod broja 31, gde je oborena biciklistkinja stara 30 godina. Žena je nakon zbrinjavanja na licu mesta prevezena na dalju dijagnostiku u Urgentni centar KCV-a.
 
Hitna pomoć je intervenisala i samo nekoliko minuta kasnije u 8:47 časova kod Merkatora gde je oboren pešak star 69 godina. On je nakon pregleda na licu mesta prevezen u KCV.
 
Saobraćajna nezgoda se dogodila i u 18:42 časova na uglu ulica Đorđa Rajkovića i Pavla Stamatovića. U sudaru dva automobila povređen je 18-ogodišnji mladić koji je nakon ukazane pomoći prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.
 
Peta nezgoda se dogodila u 19:42 časova na uglu Novosadsksog puta i Stevana Sinđelića, gde je oboren pešak - petnaestogodišnja devojčica. Hitna pomoć ju je prevezla u Dečiju bolnicu na dodatne preglede.
 
Saobraćajna nezgoda dogodila se i u 1:55 časova na uglu ulica Partizanske i Petra Drapšina u Begeču, gde kada je nakon gubljenja kontrole nad vozilom i izletanja sa puta povređen 22-godišnji mladić. Hitna pomoć mu je ukazala pomoć na licu mesta i nije bilo potrebe da bude prevezen u KCV.
  • Lupus

    18.09.2020 13:04
    Ovo je uzas
    Motociklisti divljaju,pretiču u krivinu,gaze belu liniju ,u sekundi su ti iza auta u sekundi ih vise i ne vidiš.Haos .
  • Mirko

    17.09.2020 12:29
    Bahato parkiranje
    Biciklistkinja je oborena kod Futoške 31 gde postoji biciklistička staza. Ovo je mesto gde ljudi parkiraju na zelenu površinu ispred zgrade koja zbog toga odavno nije zelena i sužavaju profil staze, a gradska čistoća drži kontejner. Na Futoškoj i Futoškom putu celom dužinom što pre rešiti parkiranje bahatih vozača koji sebi prave parkinge gde im se ćefne. Doslovno ista priča kao na Futoškoj gde su podizani automobili. Kod Minakve su sebi napravili parking ispred zgrade do koga se stiže tako što se kolima ide preko pešačkog i preko trotoara. Kod Higijenskog je svako jutro ludnica sa parkiranjem: staze, zelene površine, žuta traka... sve je džungla, ne može se proći. Uveče pored kafana je nemoguće proći, kod bifea Boem kod Šeratona recimo, uveče redovno parkiranje na stazu. Primera koliko hoćete.
  • Komsa

    17.09.2020 10:33
    Ugao Nov.puta i Stevana Sinje.
    Vrlo je vazno napomenuti i apelovati da se na tom mestu niz zadnjih godina pesaci i biciklisti izvukli naj deblji kraj, Pre mesec dana je nastradala starija zena na licu mesta, isto tako komsinica koja se vracala iz skole kad je izasla iz autobusa propustio je vozac iz druge trake ali ovaj iz trece nije ni zakocio, i zadobila je velike povrede i ostale su joj posledice.
    Potrebno je bolje naznaciti taj pesacki prelaz signalizacijom ili ga ofarbati crvenom bojom kao kod Elektro skole,jer vozaci tim delom puta voze velikom brzinom, i licno sam se uverio jer zivim preko puta i meni je nekad jako tesko preci na tom pesackom putu jer NIKO NECE DA STANE a ni uspori,jos ti sviraju ako krenes a ne moguce je proceniti kojom on brzinom ide i da li ce ti sati da predjes, strasno. Radar koji nekad stoji pre samog pesackog kad prolazim, govore policajci 74, 82, i zaustavljaju vozace koji se zalete jos od GRASA.
    Kao sto su postavili semafore kod ZIG-a tako bi trebalo i na ovom mestu, jer vozaci koji se ukljucuju u saobracaj iz Stevana Sindjelica na Novosadski put za put prema Veterniku i Futogu, u velikom su problemu kad treba da se ukljuce u saobracaj preko 4 trake.
    A frekvencija saobracaja je stalno velika iz oba pravca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika