Nastavljeno suđenje okrivljenom za pucnjavu i bacanje bombe pod automobil na Grbavici

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Goranu Cvijetiću Cveletu (42) iz Budisave okrivljenom za više krivičnih dela - pokušaj ubistva, bacanje bombe pod automobil i nošenje oružja u nekoliko navrata.
Nastavljeno suđenje okrivljenom za pucnjavu i bacanje bombe pod automobil na Grbavici
Foto: 021.rs

Pred sudom je više sati govorio sudski veštak za DNK tragove na čaurama, a sledeće ročište je zakazano za 17. novembar.

Veštak je, između ostalog, svedočio da su na tri čaure nađeni tragovi okrivljenog, mada je bilo i drugih tragova i nije se mogao utvrditi redosled nanošenja, a na ovo je reagovao Cvijetić koji je izneo primedbu da se radi o proizvoljnim zaključcima veštaka, prenosi "Dnevnik".

Na ranijim ročištima okrivljeni je ostao pri stavu da su ga zamenili za nekoga i samo je priznao da je posedovao pištolj.

Prema optužnici, Cvijetić je 9. maja 2012. u Ulici Miše Dimitrijevića pucao iz "škorpiona" prema grupi u kojoj su bili Nebojša Tubić zvani Žabac, Darko Ćorović, Mirko Kalkan, Aleksandar Gajić i Bojan Matijević, dok je za stolom bio Tomo Vladisavljević. U pucnjavi je teške povrede glave zadobio Tubić.

Optužnica Cvijetića tereti i da je 27. juna 2013. u Krilovoj ulici 1 bacio bombu ispod automobila u vlasništvu JP "Urbanizam" koji je tada koristio tadašnji direktor Tomislav Bokan, a poslednji deo optužnice ga tereti za nedozvoljeno posedovanje oružja.

  • Kralj

    20.09.2020 17:55
    Pravde
    Pravda za Cvijetića.....
  • Banderaš

    20.09.2020 04:16
    Ološ
    Balkansko blato.
  • Podbarac

    19.09.2020 11:08
    Žabac-Gajić-Matijević-Bokan !?
    Pa ovaj zamalo da sam počisti Novi Sad i stvarno nešto uradi da NS postane bezbedniji i dekriminalizovan !!!

    Sem ako nije delo konkurentske firme... Tolko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika