FOTO: Opozicionom odborniku iz Sremskih Karlovaca zapaljen automobil u Novom Sadu

Odborniku Vojvođanskog fronta u Opštini Sremski Karlovci Branislavu Sančaninu u ranim jutarnjim časovima zapaljen je automobil "pežo 207" na Bulevaru kralja Petra u Novom Sadu.
FOTO: Opozicionom odborniku iz Sremskih Karlovaca zapaljen automobil u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Kako Sančanin kaže za 021, njega je policija probudila jutros u pola pet da ga obavesti da mu je automobil izgoreo.
 
"Izgoreo je ceo prednji deo. U tom trenutku smo svi mislili, što je i logično, da su se zapalile instalacije. Međutim, policijski uviđaj i snimci sa dve obližnje kamere koje su pogledali, pokazali su drugačije. Na snimku se jasno vidi čovek kako benzinom poliva auto i pali ga i kako beži na suprotnu stranu Bulevara kralja Petra", priča Sančanin za 021.
 
Dodaje, ipak, da ti snimci nisu dovoljni da se počinilac identifikuje, budući da je do prestupa došlo oko četiri sata ujutru pa je napolju bilo previše mračno. 
 
"On je nosio i kapuljaču, a po trčanju se može zaključiti da je u pitanju mlađa muška osoba", navodi.
 
 
Njegov automobil nije jedini koji je pretrpeo štetu. Vatra je zahvatila i zadnji deo automobila "nisan kaškai" u vlasništvu Sančaninove komšinice, a koji je bio parkiran ispred vozila koje je bilo meta za sada nepoznatog počinioca.
 
"To je mnogo vredniji auto od ovog što ja vozim, tako da je šteta sigurno 15 do 16 hiljada evra. Oštećen je i ulaz u garažu. Garaža je gorela i vatrogasci su to ugasili, ali morali su da je obiju da vide da li je vatra ušla unutra", objašnjava Sančanin.
 
Potencijalni uzrok vidi u svom političkom angažmanu.
 
"Ne mogu da povežem uzrok, radim kao profesor, radio sam ceo život poštene poslove, bio sam u medijima... Jedino što mogu da povežem, ali ne bih da prejudiciram, to je da sam na prethodnim izborima bio prvi na listi Vojvođanskog fronta u Sremskim Karlovcima, sada sam odbornik i verujem da je to u pitanju", kaže sagovornik 021.
 
Branislav Sančanin jedini je odbornik Vojvođanskog fronta (Liga socijaldemokrata Vojvodine) u karlovačkoj skupštini. Ova stranka zajedno sa "Karlovačkom listom" i Srpskom radikalnom strankom čini opoziciju. Prethodno je uređivao lokalni medij "Karlovački list" koji je ugašen nakon što nije dobio novac na konkursu za medije u Sremskim Karlovcima.
 
Na ovaj incident reagovala je i Liga socijaldemokrata Vojvodine koja je podsetila da su na dan izbora 21. juna nepoznata lica demolirala prostorije LSV u Sremskim Karlovcima.
 
"Vinovnici ovog napada nikada nisu otkriveni", naglasili su ligaši.
 
Oni su pozvali nadležne organe da u najkraćem mogućem roku privedu počinioce ovog krivičnog dela i osiguraju bezbednost građana i sigurnost njihove imovine.
  • Komšinica

    04.10.2020 13:35
    ne mogu da verujem u napisano
    Da dubok naklon čoveku koji je za ovo mesto uradio onoliko koliko stotinu drugih nije. Nikada pre,a koliko vidim ni posle njega nismo imali svoje novine i tačnije informacije, a kada bi Karlovci bili na tečeviziji da nije bilo njega. To da li je i u kojoj stranci, baš me briga, gledam ne šta ko obećava i priča već šta i koliko radi. i lično sam mu zahvalna za medicnski pomoć mojoj porodici, to se ne zaboravlja!
  • -

    03.10.2020 19:56
    @Motivisanost , svako po sebi sudi
  • Ljubicica

    03.10.2020 19:25
    Zakucaće i ma vaša vrata
    Interesantno je da se nije oglasila Skupstina čiji je ovaj,covek odbornik, ma koje stranke bio. Ni predsednik te minikatujne opštine nije našao za shodno da osudi napad! A o policiji i da ne pričam, pitam se samo kada je unutrašnja kontrola bila u Karlovcima? Zar smo zaboravili da su u baš tu već zapalili auto drugom odborniku ili smo zaboravili da su krimosi pokazali da su jači od policije kada su zapalili auto komandiru polocike. I šta mislite da li je bilo ko otkriven?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika