Ivan Kontić će Srbiji biti izručen po skraćenoj proceduri

Ministarstvo pravde Crne Gore izručiće Ivana Kontića Srbiji po skraćenoj proceduri, o čemu je Srbija obaveštena shodno procedurama, piše Pobjeda.
Ivan Kontić, koji je crnogorski državljanin, osumnjičen je da je brutalnim prebijanjem pokušao da ubije 28-godišnjeg M. M. 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu.
 
"Viši sud u Podgorici obavestio je Ministarstvo pravde Crne Gore o donošenju rešenja o ekstradicionom pritvoru Ivanu Kontiću zbog postojanja međunarodne poternice Interpola Beograd, radi njegovog izručenja u cilju vođenja postupka pred Višim sudom u Novom Sadu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju. Traženo lice dalo je saglasnost da se izručenje obavi po skraćenoj proceduri, o čemu je Srbija obaveštena shodno predviđenoj proceduri", saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva pravde.
 
Odluku o izručenju u skraćenom postupku donosi nadležni sud, o čemu će bez odlaganja obavestiti Ministarstvo pravde Crne Gore koje će o tome obavestiti državu molilju (Srbiju), prenosi CdM.
 
Iz Ministarstva su objasnili i da ekstradicioni pritvor može trajati do šest meseci, a na zahtev Srbije, može biti produžen još dva meseca.
 
Četiri nedelje od momenta kada je za njim raspisana međunarodna poternica, Kontić je uhapšen u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo.
 
Ministarstvo pravde Srbije poslalo je vlastima Crne Gore molbu za izručenje Kontića. Uz molbu za izručenje Kontića prosleđena je i prateća dokumentacija.
  • Mirko

    15.10.2020 13:56
    Kontic
    Naravno da hoce u Srbiju kod nasih sudova i bice pusten da se brani sa slobode kaznjen novcano i nanogica na nedelju dana pa posle da prebija ljude opet alo Crna Goro nemojte boga vas molim da ga date Srpskim sudijama bice pusten istog trenutka.
  • nema

    15.10.2020 10:57
    naravno
    Naravno da hoće da mu se sudi ovde , nema boljeg mesta, nego da mu sudi naše sudstvo. Malo je samo pobegao dok se ovde sve ne dogovori .
  • zox

    15.10.2020 10:42
    Bolje da ostane u Crnoj Gori.
    Ovde ce opet mlatiti ljude po ulicama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika