Hronologija zgražavanja i sumnje: Slučaj Ivana Kontića

Slučaj Ivana Kontića, osumnjičenog za pokušaj ubistva brutalnim prebijanjem dvadesetosmogodišnjeg M. M, zgrozio je domaću i regionalnu javnost. Snimak prebijanja je svakako jedna od "crnih" stvari koje odlaze na listu svega lošeg u 2020. godini.
Hronologija zgražavanja i sumnje: Slučaj Ivana Kontića
Foto: 021.rs
Državni organi nisu doprineli tome da se javnost umiri. Oni su, najblaže rečeno, pokazali nekoordinisanost u radu. Međutim, drugi bi rekli da su građani Srbije mogli u realnom vremenu da vide krizno ponašanje nakon neuspelog pokušaja zataškavanja čitavog slučaja, što su predstavnici policije od starta odbacivali. Bilo zataškavanja ili ne, činjenice poslagane hronološkim redom otvaraju put sumnji u takav scenario. 
 
Događaj sa kraja avgusta do javnosti je stigao gotovo sredinom septembra i to preko Tviter profila političara Miroslava Parovića. Sve što je usledilo u narednim danima bilo je čudno, a građani su svedočili međusobnim optužbama policije i tužilaštva za "nečinjenje". 
 
Na kraju je priznato da je bilo propusta u policije, kod službenika na nižem nivou. Kako i na koji način su sankcionisani "policijski službenici na nižem nivou", nije poznato, ali se zna da je funkcijom platio dotadašnji načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić. Ako nije bilo zataškavanja brutalnog prebijanja, onda je bilo zataškavanja smene u vrhu novosadske policije, jer se MUP o tome nije oglašavao i nije bilo nikakve potvrde sve dok se "jednog dana" nije oglasio novi načelnik Slobodan Malešić.
 
U nastavku vam donosimo tajmlajn, hronološki poslagane događaje iz slučaja Ivana Kontića, koji sada čeka izručenje Srbiji. U više od 30 slajdova tu je sve što treba da znate, ili pak sve što vas zanima, o ovom slučaju. 
 
  • Loknasta

    17.10.2020 13:35
    Ovce
    Da li vi zaista mislite sa je Šušnjic smenjen po nekoji kazni???
    Samo će odjednom izmileti na boljoj funkciji
  • *

    16.10.2020 00:43
    Od tri komentara, dva je ostavio isti lik. Prijatelj Kontića ili pandursko-vlastelinski bot. Neprijatelj svega normalnog.
  • X

    15.10.2020 16:30
    Kao da nam je najveci problem u zivotu makljaza dva frenda i ponasanje njihovih frendova iz policije i tuzilastva,ovaj slucaj je njihova unutrasnja stvar,to je jasno ko dan,nego koja je uloga obelodanjivaca snimka,za koga on igra?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika