Pecaroši iz Novog Sada i Veternika kažnjeni zbog pecanja bez dozvole i u vreme zabrane

Prekršajni sud u Bečeju je, postupajući po prijavi Ustanove "Rezervati prirode", u prvostepenom postupku oglasio krivim D. S. (28) iz Novog Sada.
Pecaroši iz Novog Sada i Veternika kažnjeni zbog pecanja bez dozvole i u vreme zabrane
Foto: 021.rs (Ilustracija)
On je kažnjen sa 10.000 dinara zato što je 18. juna, u 22:10 časova, na 63. kilometru reke Tise sa bačke strane, obavljao ribolov u vreme zabrane i bez dozvole za rekreativni ribolov, piše Dnevnik.
 
Takođe, prekršajni sud u Zrenjaninu je postupajući po prijavama Ustanove "Rezervati prirode", doneo dve prvostepene presude kojima je oglasio krivim dvojicu ribolovaca i izrekao novčane kazne.
 
Na novčanu kaznu od 5.000 dinara osuđen je G. D. (18) iz Aradca, zato što je 15. aprila ove godine, u 9:20 časova, u reonu Specijalnog rezervata prirode "Ritovi donjeg Potisja", na lokalitetu Aradački ajlaš, lovio ribu u posebnom staništu gde je ribolov zabranjen.
 
Krivim je proglašen i K. D. (39) iz Veternika i njemu je izrečena novčana kazna u iznosu od 14.000 dinara. Odgovarao je zato što je 18. juna, u 22 časa, na 63. kilometru reke Tise sa bačke strane, obavljao ribolov u vreme zabrane, kao i bez dozvole za rekreativni ribolov.
 
Čuvarska služba "Rezervata prirode" će i u narednom periodu, naročito pred nastupajuće slave, intenzivno čuvati ribolovne vode koje su mu poverene na čuvanje, saopšteno je iz ove ustanove.
  • Dzoni

    24.10.2020 01:08
    sta reci
    Za ovakve kazne im se isplati ici u krivolov.Smesno
  • ns

    22.10.2020 17:50
    Otac i sin bi nastavili da se bave drogom i ko zna čime i ko zna koliko, da na sina nije naišao inspektor.
  • Tarzan

    22.10.2020 14:07
    U odbranu D. S. (28)
    Kako čovek da zna kada je zabrana ako nema dozvolu?
    Inače, kod Čerevića oko ostrva možeš, kao Isus, iči po vodi/senkerima, a noću od strujaroša sijamo kao Las Vegas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika