Obijena škola "Milan Petrović", kamere snimile provalnika

Nepoznata osoba sinoć je provalila u Školu za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" u Braće Ribnikara i napravila premetačinu, zbog čega je nastava jutros počela sa zakašnjenjem, saznaje 021.rs.
Obijena škola "Milan Petrović", kamere snimile provalnika
Foto: Google maps

Premetačina je počinjena u kuhinji škole, a nezvanično nam je potvrđeno da je policija obavila uviđaj i da se delo kvalifikuje kao pokušaj teške krađe.

Ovu informaciju za Tanjug su potvrdili u školi.

"Radnik obezbeđenja je kad je jutros došao na posao zatekao obijena vrata i premetačinu koju je za sobom ostavio provalnik", izjavili su za Tanjug u školi "Milan Petrović".

Navode da provalnik ništa nije odneo uz škole.

"Jasno je da je boravio u kuhinji i jeo, pokušao je da ponese nešto od sportske opreme, rekete, lope, ali mu je to, očigledno, poispadalo iz ruku, dok je izlazio iz škole, jer smo te rekvizite zatekli u dvorištu", opisuju u ovoj školi.

Prva smena dece u školu dolazi već oko sedam sati, ali je roditeljima javljeno da decu ne dovode, dok se ne završi uviđaj. Na kraju je bilo kašnjenje, kako kažu, od oko pola sata.

Sigurnosne kamere zabeležile su provalnika.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine saopštio je da je zgrožen vandalskim upadom u vrtić i školu "Milan Petrović" i pozvao nadležne državne organe da hitno identifikuju, privedu i najoštrije kazne počinioce.

"Ovo nije klasična provala, niti još jedan vandalski čin. Ovo je nečuveni udarac na decu sa invaliditetom i decu sa smetnjama u razvoju. Ovo je udar i na njihove porodice. Ovo je čin nedostojan ljudi u civilizovanom društvu. I zato se prema njegovim počiniocima tako treba i ophoditi", navodi LSV.

Oni su dodali da ovaj događaj potvrđuje da je krajnje vreme da institucije ove zemlje prestanu sa mlakim odnosom prema nasilju, bahatosti i fašizmu.

  • Pmila ns

    28.10.2020 20:39
    Glad
    Odmah sam pomislilaa da je neko bio gladan I nespretan. Zao mi je sto je slucaj "uznemirio LSV". Malo je preterano saopstenje.
  • Broki

    28.10.2020 14:59
    Druga verzija događaja:

    Provalio u školu zato što je bio gladan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika