Novosadskom ortopedu uhapšenom zbog 4.200 evra mita određen pritvor

Specijalisti ortopedije Kliničkog centra Vojvodine, koji je uhapšen u petak popodne pod sumnjom da je primio mito, Viši sud u Novom Sadu odredio je danas pritvor do 30 dana, kao i Ž.S. (60) koji se sumnjiči za posredovanje u davanju mita.
Novosadskom ortopedu uhapšenom zbog 4.200 evra mita određen pritvor
Foto: 021

Pritvor im je određen zbog opasnosti da će uticati na svedoke, kao i da bi u kratkom roku mogli da ponove krivično delo. Branilac ortopeda, advokat Ivan Gvozdenac rekao je da će uložiti žalbu na rešenje o određivanju pritvora.

Obojica uhapšenih su se prethodno na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branili ćutanjem.

Doktor se tereti da je od tri pacijenta uzeo ukupno 4.200 evra kako bi ih operisao, mimo liste čekanja. Sumnja se da je za dve operacije uzeo po 1.500 evra, dok je za treću tražio i uzeo 1.200 evra.
 
Ž.S. se osumnjiči da je posredovao u primopredaji mita od 1.500 evra.
 
U ovom slučaju policija je tužilaštvu podnela i krivične prijave u redovnom postupku protiv još tri osobe, od kojih je jedna policijski službenik, a koje se sumnjiče za davanje mita, odnosno posredovanje u davanju mita.
  • Marra

    03.11.2020 09:28
    Odgovor
    @Marra02.11.2020 • 09:14
    Vi što mislite da se "na zapadu" ne čeka, i da vas ništa ne košta lečenje, grdno bi se iznedili kad bi makli iz svoje rupe jednom u životu i videli taj zapad.

    Baš ste zli, naravno da sam se makla iz moje rupe. Tamo imaš državne i privatne klinike.Ako ti socojalno pokriva biraš gde ćeš. U Nemačkoj kad pozli nekoj staroj osobi stvori se pet hit.pomoći ovde kad čuju koliko baba ima godina nece da dodju. Tamo je razdvojena privatna i državna praksa pa ideš gde hoceš, socijalno placa, a ti moraš da radiš da zaradiš to osiguranje. Mrdni ti iz svoje rupe i videceš da nigde u Evropi nisu toliko puni kafići kao kod nas itd...Ljudi u Austriji zaposleni u državnoj bolnici kupili petosoban stan na kredit a kamata 1% za ceo period otplate fiksna.Jesi li ti kupila ovde stan na kredit?
  • Batigol99

    02.11.2020 21:19
    Hercegovina bajo moj
    Jel doktor maloletan pa samo inicijali??
  • @Marra

    02.11.2020 09:14
    Vi što mislite da se "na zapadu" ne čeka, i da vas ništa ne košta lečenje, grdno bi se iznedili kad bi makli iz svoje rupe jednom u životu i videli taj zapad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika