Muškarac ušao u KCV bez maske i napao lekara, pa uhapšen

Muškarac srednjih godina uhapšen je jutros nakon što je fizički nasrnuo na lekara u crvenoj zoni Kliničkog centra Vojvodine.
Muškarac ušao u KCV bez maske i napao lekara, pa uhapšen
Foto: Marija Erdelji
Kako 021 nezvanično saznaje, napad se dogodio jutros kad je muškarac ušao u kovid zonu bez zaštitne maske, sa paketom koji je dostavljao jednom od pacijenata. Lekar je pokušao da ga zaustavi, ali se muškarac nasilno ponašao i fizički je nasrnuo na doktora.
 
U pomoć su lekaru priskočile medicinske sestre.
 
Napadač je priveden i biće zadržan do 48 sati, a potom doveden pred tužioca. 
 
Lekar koji je napadnut upućen je na lekarski pregled, sa lakšim povredama.
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je ovaj napad i naveo da očekuje hitnu reakciju nadležnih.
 
"Ne smemo da dozvolimo ni povišen ton, a kamoli pokušaj fizičkog napada na lekare i medicinske radnike, koji predano i savesno, uz nadljudske napore rade svoj posao, bore se za svaki ljudski život. Ovakvi incidenti nanose štetu svima nama, i celom našem zdravstvenom sistemu. Zato apelujem na sve građane da zajedno osudimo ovakve incidente, i jedinstveni stanemo u zaštitu i odbranu heroja našeg vremena, naših zdravstvenih radnika", rekao je on.
 
Maske su, kako je poznato, obavezne u zatvorenom prostoru, a crvena zona i medicinske ustanove posebno su zaštićene i osobe bez poštovanja zaštitnih mera nikako ne smeju da borave u njima i dovode u opasnost druge i sebe.
  • M

    10.11.2020 18:23
    @titan
    Ti se zakljucaj i ne izlazi iz stana, uzivaj u svojoj sigurnosti, niko ti ne brani.
  • Mia

    10.11.2020 18:22
    Mozga bez...
    Puno ljudi je ovde nesposobno za bilo kakvo racionalno razmišljanje i ponašanje. Zato sistematski i srljaju ka samouništenju. Ko im kriv... Pustiš budale i gotovo. Jedino mi žao lekara i medicinskog osoblja...
  • Baka

    10.11.2020 18:14
    Dostava
    Ja sam Bakica u najboljim godinama, zbog zdravstveno stanja se oslanja na dostavu. Sve dostave koje dolaze do mene, dostavljaju su bez maski i bez rukavica. Tako da otvaram vrata sa maramom preko usta i sa rukavicama. Apel da neko malo obrati pažnju na koji način vrše dostavu, zaista poražavajuće. Budite humani, neko od o oga može da umre, ja želim još da poživim imam dve unuke. Sin mi se nije još oženio, volela bih da dočekam i njegovu decu. Ako nećeš da nosiš masku zbog sebe nosi bar da neubijaš druge, molim Vas omladino uozbiljite se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika