Kontić tvrdi da nije pobegao iz zemlje; Njegov advokat kaže: Optužba mrtvo slovo na papiru

Ivan Kontić, koji je osumnjičen da je 24. avgusta u Jevjreskoj ulici u Novom Sadu brutalno prebio M. M. (28), na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak novosadskog Višeg suda rekao je da nije pobegao.
Kontić tvrdi da nije pobegao iz zemlje; Njegov advokat kaže: Optužba mrtvo slovo na papiru
Foto: 021.rs
On je rekao da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.
 
Kontić je u utorak izručen iz Crne Gore, a tužilaštvo ga tereti za pokušaj ubistva za šta je istraga protiv njega pokrenuta tek 12. septembra.
 
"Petnaest dana nakon događaja Kontić je boravio u Novom Sadu i vodio normalan život i niko ga povodom toga nije tražio, a u Crnu Goru kod roditelja je otišao u vreme kad nije bilo nikakvog krivičnog postupka protiv njega. Nigde nije bežao", rekla je za Tanjug njegov advokat Zora Dobričanin Nikodinović.
 
Ona je apelovala na poštovanje prezumpcije nevinosti koja je, kako kaže, prema njemu mnogo puta brutalno prekršena od gotovo svih koji su se "dohvatili njegovog imena u prethodna tri meseca".
 
Odluka o pritvoru će biti doneta danas. Njemu je pritvor određen u septembru dok je bio u bekstvu, a sada treba da bude odlučeno da li ta odluka ostaje na snazi, s obzirom da tužilac smatra da postoji opasnost od bekstva.
 
Kontićevi branioci su, međutim, osporavali postojanje bilo kog razloga za pritvor, tvrdeći da ne postoji osnovana sumnja da je izvršio pokušaj ubistva.
 
"Ta optužba je samo mrtvo slovo na papiru bez ijednog jedinog dokaza. Takođe, iz spisa predmeta je očigledno da se u tu subotu, 12. septembra postupalo kršenjem svih pravila postupka od svih redom tadašnjih učesnika u postupku u jednoj očigledno haotičnoj atmosferi pod ogromnim pritiskom", rekla je Dobričanin Nikodinović.
 
Podsetila je da je Kontić nakon hapšenja u Podgorici u oktobru tražio da bude izručen Srbiji po skraćenom postupku iz Crne Gore kako bi što pre došao pred sud i dokazao da je u pitanju "smišljen scenario te da su organi gonjenja naseli na stručno izveden spin protiv njega od strane očigledno nekog uticajnog pojedinnca ili centra moći".
 
"Jer kako drugačije objasniti toliku paniku koja pocinje tog 12. septembra, dvadeset dana nakon događaja", napomenula je advokat.
 
Nakon saslušanja Kontić je vraćen u pritvor na Klisi. On će pred tužioca biti izveden u petak, 11. decembra u 13 časova radi saslušanja.
 
Podsetimo da se za ceo slučaj saznalo tek početkom septembra, kada je u javnost dospeo snimak načinjen 24. avgusta, na kojem se vidi kako, ispred MaxBeta u Jevrejskoj, prebija i teško povređuje M.M. Mada su policija i tužilaštvo znali za incident nekoliko dana, iz do sada neobjašnjenih razloga koji su doveli do nepostojanja koordinacije u radu ovih službi, Kontić se slobodno kretao i otišao u Crnu Goru. Čak je 8. septembra bio u novosadskom tužilaštvu zbog oportuniteta za drugo krivično delo.
 
Kontić je uhapšen početkom oktobra u Podgorici gde se skrivao nekoliko nedelja menjajući stanove.
 
O.L. i L.V, koji su osumnjičeni za saučesništvo, pušteni su u međuvremenu iz pritvora.
  • DonGlupan

    11.12.2020 18:22
    kme kme "savršen muškarac po ženskom shvatanju" kme kme
  • Djomla

    10.12.2020 21:19
    Balkanski
    Ja mislim da si deci objasnio kako se namesta atlas I kako se poboljsava cirkulacija vidi se na snimku da je masaza.ziveli advokati I nas pravosudni sistem.e srbijo
  • Persida

    10.12.2020 19:15
    Zakon prirode
    Da li on i ta sto ga brani , znaju za zakon prirode, koji je jaci od svih zakona. Sram je bilo,,, sve ce im se to duplo vratiti., pa ce se pitati sta im bi ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika