Kontić danas iznosi odbranu pred tužiocem

Ivan Kontić (30), kome je juče u Novom Sadu potvrđen pritvor, biće danas priveden na saslušanje pred tužioca pred kojim će moći da detaljno iznese svoju odbranu u vezi sa optužbom za krivično delo pokušaj ubistva M. M. 24. avgusta, brutalnim prebijanjem.
Pred tužioca će biti izveden u 13 časova. 
 
Kontić je u utorak izručen iz Crne Gore zbog sumnje da je 24. avgusta premlaćivanjem M.M. u Novom Sadu, prema oceni tuzilaštva, pokušao da ga ubije, za šta je istraga protiv njega pokrenuta 12. septembra.
 
Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak novosadskog Višeg suda Kontić je rekao da nije pobegao. On je izjavio da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega. Viši sud mu je potvrdio odluku o trajanju pritvora do 30 dana.
 
Zajedno s Kontićem osumnjičeni su u ovom slučaju O. L. i L. V, koji se terete za krivična dela učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela. Mesec dana su bili u pritvoru, a sredinom oktobra su pušteni da se brane sa slobode.
 
Novosadska policija je ranije saopštila da se Kontić sumnjiči da je 28-godišnjem mladiću zadao više udaraca u glavu i telo, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga mu je polomio "obe podlaktice".
 
Podsetimo da se za ceo slučaj saznalo tek početkom septembra, kada je u javnost dospeo snimak načinjen 24. avgusta, na kojem se vidi kako, ispred MaxBeta u Jevrejskoj, prebija i teško povređuje M.M. Mada su policija i tužilaštvo znali za incident nekoliko dana, iz do sada neobjašnjenih razloga koji su doveli do nepostojanja koordinacije u radu ovih službi, Kontić se slobodno kretao i otišao u Crnu Goru. Čak je 8. septembra bio u novosadskom tužilaštvu zbog oportuniteta za drugo krivično delo.
  • //

    11.12.2020 09:39
    Izgleda da je ovaj momak velika zverka u svakom smislu.
  • Bane M.

    11.12.2020 09:34
    Dokle više skrivanja
    Zašto se skrivaju podaci o ovom i svakom drugom kriminalcu?
    Šta znači Čak je 8. septembra bio u novosadskom tužilaštvu zbog oportuniteta za drugo krivično delo.
    Šta mu je to "oprošteno" , odgovara li tužilaštvo i kakve nagodbe pravi sa kriminalom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika