Ivan Kontić negirao pokušaj ubistva na saslušanju: Prvi me je napao

Ivan Kontić (30) danas je pred Višim javnim tužilaštvom negirao da je ikada pomislio, a kamoli pokušao da ubije bilo koga, posebno ne M. M. (28).
On je negirao krivicu za krivično delo pokušaj ubistva koje mu se stavlja na teret, a potom je do detalja izneo odbranu i istakao da javnosti nije prikazan kompletan snimak obračuna pred kladionicom u Novom Sadu, već samo jedan deo.
 
Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou, zna kako se nanose teške povrede, opasne po život i upravo je njih izbegavao i nijednu takvu nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, a da je hteo, mogao je ali ništa od toga nije učinio - teza je njegove odbrane.
 
On je u svojoj odbrani posebno naglasio da su svi međusobno prijatelji i da je verovao da će izgladiti odnose sa M. M, jer su im svi prijatelji zajednički.
 
"Moj branjenik je negirao krivično delo i pravnu kvalifikaciju ovakvu kakva je. On nikada nije pomislio da nekoga liši života, a kamoli nekoga sa kim je bio prijatelj. Odbrana ne osporava da je on na snimku i da je došlo do tuče, ali pravnu kvalifikaciju pokušaj ubistva da”, rekao je advokat Dejan Bugarski.
 
"Tužilac je mog branjenika neprimereno saslušavao i postavljao nedozvoljena pitanja, što nije prihvatljivo. Podneli smo zahtev za izuzeće tužioca, jer ovo ukazuje na kršenje zakonom zagarantovano pravo na pravično suđenje", rekao je Bugarski i dodao da je isečeni deo snimka objavljen u javnosti.
 
Inače, Kontić je do detalja ispričao šta se desilo tog dana. Između ostalog, rekao je i da su snimci sečeni, kao i da je zapis koji je isplivao u javnosti samo jedan deo celog događaja. On je takođe istakao i da je tog dana žrtva njega prva napala i dodao da nije tačno da je pobegao iz Srbije, kao ni da se krio u Crnoj Gori.
 
Pred kraj saslušanja koje je trajalo oko tri sata, M.M. branilac Zora Dobričanin Nikodinović zatražila je izuzeće postupajućeg zamenika tužioca koji je ispitivao Kontića.
 
Izuzeće je, kako je rekla Tanjugu, tražila jer je tužilac poslednjih pola sata saslušanja postavljao kapciozna pitanja, a na svaki pokušaj primedbi advokata on je advokate opominjao, a primedbe i koje je dozvolio - odbio je.
 
Kontić se sumnjiči da je 24. avgusta ove godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu brutalno prebio M.M. (28), a potom mu onesvešćenom polomio obe ruke. Kontić se tereti za pokušaj ubistva.
 
Za ceo slučaj saznalo se tek početkom septembra, kada je u javnost dospeo snimak načinjen 24. avgusta, na kojem se vidi kako, ispred MaxBeta u Jevrejskoj, prebija i teško povređuje M.M. Mada su policija i tužilaštvo znali za incident nekoliko dana, iz do sada neobjašnjenih razloga koji su doveli do nepostojanja koordinacije u radu ovih službi, Kontić se slobodno kretao i otišao u Crnu Goru. Čak je 8. septembra bio u novosadskom tužilaštvu zbog oportuniteta za drugo krivično delo.
 
Kontić je uhapšen početkom oktobra u Podgorici gde se skrivao nekoliko nedelja menjajući stanove. O.L. i L.V, koji su osumnjičeni za saučesništvo, pušteni su u međuvremenu iz pritvora.
  • Sloba53

    13.12.2020 07:47
    Nekada je raspolaganje borilačkim veštinama bilo kvalifikovano kao opasno oruđe i moglo se legalno upotrebiti isključivo u samoodbrani. Sada to uče da bi se kvalifikovali za dobijanje ovakvih poslova. Inače , što se junak nije potukao sa nekim džudistom ?
  • Mara

    12.12.2020 20:15
    Boze, Boze
    Kakva je ovo zemlja, kakvi su ovo ljudi, kakvo je ovo sudstvo.Treba ga zatvoriti u zatvor do kraja zivota.
  • Goran

    12.12.2020 19:56
    Svašta
    Svačega sam se nagledao dok sam odrastao 90-tih ali ovako nešto NE...nadam se da će ga sudija dobro rebnuti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika