Produžen pritvor Ivanu Kontiću, osumnjičenom za pokušaj ubistva u Novom Sadu

Viši sud u Novom Sadu produžio je pritvor Ivanu Kontiću (30), koji se tereti za pokušaj ubistva 28-ogodišnjeg M. M. 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu.
Pritvor po ovoj odluci suda može da mu traje do 5. februara, precizirala je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.
 
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu protiv Kontića vodi istragu zbog pokušaja ubistva, dok se u istom predmetu O. L. i L. V. terete za učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.
 
Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra.
 
Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak Kontić je tvrdio da nije bežao iz Srbije, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.
 
Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije M. M, kojeg je tom prilikom prebio i onesvešćenom polomio obe ruke, jer mu je, kako je tvrdio, on prethodno pretio i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.
 
Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život i upravo njih nije zadao 28-ogodišnjem muškarcu tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.
 
Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan deo, nakon čega je i pokrenut postupak protiv Kontića.
 
Za Kontićem je potraga bila raspisana nakon što je početkom septembra u javnost dospeo snimak načinjen 24. avgusta, na kojem se vidi kako, ispred MaxBeta u Jevrejskoj, prebija i teško povređuje M.M. Mada su policija i tužilaštvo znali za incident nekoliko dana, iz do sada neobjašnjenih razloga koji su doveli do nepostojanja koordinacije u radu ovih službi, Kontić se slobodno kretao i otišao u Crnu Goru. Čak je 8. septembra bio u novosadskom tužilaštvu zbog oportuniteta za drugo krivično delo.
  • rale

    12.01.2021 15:29
    ceka se povoljan trenutak
    Jos nije vreme da se pusti na slobodu i oslobodi od totalne odgovornosti.Kad narod zaboravi.
  • MonteDushano

    12.01.2021 14:08
    A hteli da ga puste, onako iz zajebancije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika